Doprava na RV, Brno

Šelepova 1
Brno
Přijedu autobusem
Na Ústředním autobusovém nádraží se otočte tak, abyste stáli v protisměru přijíždějících autobusů na většinu stanovišť. Běžte až k prodejnám jízdenek a toaletám, tam se otočte doleva a poté běžte nahoru na nadchod. Po něm přejdete jednu silnici, dáte se doprava, přejdete druhou silnici a z nadchodu sejdete. Poté projděte kolem smyčky, přejděte silnici a na zastávce MHD Zvonařka nastupte na šalinu č. 12 směr Technologický park. Vystoupíte na zastávce Klusáčkova. Potřebujete hodinovou jízdenku.
Přijedu žlutým autobusem Student Agency
Z autobusového nádraží Grand se otočte směrem na silnici s kolejemi pro MHD. Běžte doleva podél této silnice a dojdete k vlakovému nádraží. Dále viz „přijedu vlakem“.
Přijedu vlakem
Vyjděte z vlakového nádraží a uvidíte 4 koleje šalin MHD. Jsou značené, tudíž běžte na 3. kolej a nastupte na šalinu č. 12 směr Technologický park. Vystoupíte na zastávce Klusáčkova. Potřebujete 15 minutovou jízdenku.
Přijedu autem
U jednacího sálu můžete najít volná místa na ulici Šelepova, popř. můžete využít některého z parkovišť vyznačených na mapě a poté dojít pěšky. V Brně nejsou parkovací rezidentní zóny.
Noční doprava po Brně
V Brně jsou noční linky řešeny tzv. rozjezdy. Pokud je noc před nepracovním dnem (z pátku na sobotu, ze soboty na neděli), tak od 23:00 do 5:00 jezdí noční linky každou půlhodinu. Pokud vidíte jet rozjezd před „půl“ nebo „celou“, mělo by jít o autobus jedoucí přes hlavní nádraží, kde se všechny linky sjíždí a mají společný odjezd právě o půl či v celou. Rozjezdem se dá přejet celé město za méně než půl hodiny.
Jízdenky MHD
V Brně nemáme SMS jízdenky. Pro nákup jízdenek použijte buď žluté automaty (na většině zastávek) nebo trafiky. Hodinová jízdenka stojí 25 Kč, patnáctiminutová stojí 20 Kč. Jednodenní jízdenka stojí 90 Kč a o víkendu na ni mohou jet až 2 dospělí a 3 děti.
Interaktivní mapa
hmac:38da1ffd1e7cb19c5ca56722b080eb25 : akce:rv-2013-1:doprava