• @Registrovani priznivci má oprávnění číst
  • @Celostatni forum má oprávnění upravovat
  • @Odbor - administrativni má oprávnění mazat

Pirátská depeše 3: Proč jsme Piráti?

V pondělí jsme se vrátili z konference Pirátské internacionály ve Friedrichshafen. Sešli se tam zástupci 22 Pirátských stran z celého světa a společně diskutovali o vizi globálního Pirátského hnutí.

1. Marcel Kolaja byl na konferenci zvolen spolupředsedou Pirátské internacionály. Marcel Kolaja má zkušenosti z boje proti softwarovým patentům. V projevu vyjádřil přání, aby Pirátská internacionála poskytla členským stranám návod, jak společně postupovat proti globální lobby zábavního průmyslu.
  2. „Proč jste Piráti?“ začal zakladatel Pirátského hnutí Rick Falkvinge svůj strhující projev na konferenci Pirátské internacionály. Po velkolepém historickém entré shrnul: „Piráti jsou hnutí občanských svobod pro nové generace. Zákony, které nám zakazují sdílení jsou velkou nespravedlností vůči mladé generaci.“ Projev, který přítomné rozplakal, je na Youtube s titulky http://www.youtube.com/watch?v=9ps3i32795o
  3. Otázku „Proč jsme Piráti?“ si položilo i předsednictvo Pirátské strany, které po řadě konzultací s republikovým výborem předložilo celostátnímu fóru k projednání návrh Pirátské identity s důvodovou zprávou. Pirátská identita by měla být vodítkem pro představitele, pro grafickou prezentaci a pro členy. Do projednání Pirátské identity se můžete zapojit i vy! https://www.ceskapiratskastrana.cz/forum/viewtopic.php?f=381&t=7298