• @Registrovani priznivci má oprávnění číst
  • @Celostatni forum má oprávnění upravovat
  • @Odbor - administrativni má oprávnění mazat

Pirátská depeše 4: Začíná nová bitva o kopírování v digitálním věku!

Jen co opadly mrazy, vláda znovu přispěchala s novelou kopírovacího zákona. Údajně je třeba ji přizpůsobit evropskému právu. Ve skutečnosti je to spíš pokus výběrčích organizací jako OSA a Dilia, jak se opevnit před tím, aby je nespláchli jejich evropští konkurenti. Když se píše kopírovací zákon, budeme u toho!

1. Ministerstvo kultury se patrně zaleklo naší protiakce proti skandálnímu návrhu novely kopírovacího zákona, kterou minulý rok v utajení připravovalo. Všichni lidé letos mají možnost vyjádřit se k tomu, co by měl nový kopírovací zákon obsahovat. Informace o přípravě našeho návrhu pro veřejnou konzultaci najdete na Piratopedii
  2. Ivan Bartoš vystoupil v zábavném pořadu Politické spektrum, které se týkalo zákazu extrémistických politických stran. Pirátská strana podle Ivana Bartoše neakceptuje zákazy politických konkurentů, ani jiná omezení svobodné soutěže názorů. „Mohli bychom zakázat i ostatní politické strany, to jsou taky extrémisti. Oni totiž extrémně kradou!“ řekl s nadsázkou Ivan Bartoš. Nakonec zdůraznil, že Pirátskou stranu nezajímají desítky let staré konflikty, ale budoucnost a digitální věk.
  3. Celostátní fórum pokračuje v projednávání Pirátské identity. Pirátská identita má poskytnout návod na komunikaci Pirátského programu mezi členy a veřejností. Členové předložili celkem 8 pozměňovacích návrhů. K pozměňovacím návrhům se vyjádří republikové předsednictvo a celostátní fórum o nich bude hlasovat na Apríla 1. dubna.