• @Registrovani priznivci má oprávnění číst
  • @Celostatni forum má oprávnění upravovat
  • @Odbor - administrativni má oprávnění mazat

Pirátská depeše 7: PirateLeaks opět boduje :-)

Ahoj Piráti!

1. Zveřejnili další dávku neprávem utajovaných materiálů. Například interní seznamy z pražského magistrátu. Ten nakoupil bez výběrového řízení software bez zdrojových kódů za půl miliardy. Kupodivu od stejné firmy, od níž software nakoupili dříve a který neumožňuje ani export všech údajů o uzavřených smlouvách. Chceme svobodný software! Víc na http://www.pirateleaks.cz/www/regiony/praha.html
  2. Europoslanec za Piráty Chris Engström sehnal 40 podpisů, které byly nutné k tomu, aby Europarlament znovu projednal prodloužení kopírovacího monopolu na hudební nahrávky. Nyní platí 50 let od zveřejnění a my se snažíme zabránit tomu, aby byl pod tlakem hudebních vydavatelství prodloužen na 70 let. Argumenty a vědecké studie, které prodloužení monopolu oponují, najdete na adrese http://www.soundcopyright.eu/learn
  3. Připomínáme, že probíhá volba do komisí strany, přihlaste se teď!
  4. Prosím věnujte 58 sekund online dotazníku našeho příznivce, který píše diplomovou práci o marketingu Pirátské strany

Tohle je naposledy, co posíláme víc jak 3 body :D