• @Registrovani priznivci má oprávnění číst
  • @Celostatni forum má oprávnění upravovat
  • @Odbor - administrativni má oprávnění mazat

Internetová stávka proti SOPA a PIPA

Ahoj Piráti!

Navštívili jste dnes náš web https://www.pirati.cz? Podobně jako americká Wikipedie stávkujeme, abychom ukázali, jak nebezpečné jsou zákony SOPA a PIPA, které projednává americký kongres. Chceme lidem ukázat, jak vypadá svět bez svobodného přístupu k informacím a že tyto zákony se připravují 100 ms od nás. Proto jsme naše komunikační kanály na den přerušili.

Pokud americký kongres schválí blokování webových stránek, kdykoliv se některé vládě světa znelíbí, mohly by být stránky a internetová fóra Pirátů jedny z prvních. Ostatně právě proti pirátství jsou zákony namířeny. Nicméně jejich přijetí by znamenalo i faktické odstranění svobody slova na Internetu a poskytovatelé by byli závislí na vládě.

Ať už dnes stávkujete s námi či jen přihlížíte, vězte, že smyslem internetové stávky není bránit v přístupu k informacím na našich serverech. Chceme upozornit na vážnost situace a její globální dopad. Chceme, aby si každý člověk konkrétně představil, co pro něj takové opatření vůbec znamená. Podpořte nás prosím a informujte přátele o připravovaných zákonech a jejich dopadech přes sociální sítě.

Ačkoliv jde v našem případě o symbolický akt, kdy jindy než dnes by pro něj byla vhodná doba? Pokud mezinárodní komunita uspěje, další vlády v Americe i v České republice budou mít horší pozici, když budou chtít provozovatelům stránek nařizovat, zda jejich web poběží, či nikoliv. Děkujeme, že jste v tom s námi ;)