• @Registrovani priznivci má oprávnění číst
  • @Celostatni forum má oprávnění upravovat
  • @Odbor - administrativni má oprávnění mazat

30 000 strong

Milí Piráti!

pokud jsme se trochu odmlčeli, není to tím, že bychom neměli nic nového, ale právě naopak! Dnešní depeše bude výčet útržků za poslední období, co se již podařilo a co je stále před námi:

1. Zatímco čtete tuto zprávu, probíhá právě třetí ročník hudebního festivalu Vyosení (tentokrát v Ostravě) http://vyoseni.cz
  2. Dále pokračujeme v boji proti kontroverzní smlouvě ACTA, o níž rozhodne v červnu Evropský parlament. Příští úterý se účastníme kulatého stolu, na který nás ministr průmyslu a obchodu dnes pozval. Sice je to narychlo, ale chceme tuto příležitost využít!
  3. Dali jsme dohromady a zveřejnili výroční finanční zprávu http://ucto.pirati.cz. Jsme jediná politická strana, která státu peníze dává a žádné nedostává. Za všechny dary srdečně děkujeme!
  4. Anonymní dary v hodnotě 20 200 Kč jsme bohužel museli převést státu, kde patrně zmizí v černé díře. Proto prosím vždy uvádějte při darování svoje osobní údaje.
  5. Pokročily práce na Pirátském programu, který aplikuje naše základní principy na řadu oblastí od dopravy po zdravotnictví. K veřejné diskusi je připraveno dalších 5 komponent - komentujte a sledujte fórum.
  6. Rozpracovali jsme strukturu společného krajského programu, ze kterého vyjdou programy jednotlivých krajů v letošních podzimních volbách do zastupitelstev krajů. Protože čas pádí, začněte se pomalu připravovat na kandidaturu. Nebo si aspoň budete moci přivydělat v okrskových volebních komisích.
  7. Ve středu zahajujeme další velkou kampaň proti šmírování (data retention) – nechceme, aby vláda nutila operátory k povinnému špehování lidí a ukládání polohy mobilů a akcí na Internetu. Plošné sledování 10 milionů lidí je horší než praktiky StB.
  8. V úterý se účastníme patrně rozhodujícího kola veřejné konzultace k novele autorského zákona na ministerstvu kultury na téma kolektivní správa OSA, Dilia atd. Ve hře jde například o to, zda bude na Internetu platit stejná legislativa pro vysílání jako u televize a radia.
  9. Na facebooku jsme přesáhli hranici 30000 fanoušků a jsme druhou nejsilnější politickou stranou na facebooku. Dále máme dosud největší počet 177 členů a 650 registrovaných příznivců. To už je relevantní politická síla, se kterou musí ostatní počítat.
  10. A konečně 13. dubna začíná konference Valného shromáždění Pirate Parties International (PPI). A co víc – bude to v Praze! Jde o událost mezinárodního významu a jedno z nejvýznamnějších setkání Pirátů vůbec. Už se hrozně těším!

Pokud se chcete aktivně zapojit do našeho úsilí, ale dosud jste se báli nebo to nebylo zrovna vhodné, a chcete s námi utvářet budoucnost moderního světa, zvažte možnost stát se členem (nikdy to nebylo snadnější!), napište vedoucímu personálního odboru Patriku Doležalovi https://forum.pirati.cz/memberlist.php?mode=viewprofile&u=965 nebo nám pomozte v některém úkolu, který najdete na internetovém fóru.

Nezapomeňte, že každý Pirát je vysílač a že na vás spoléháme. Máme vás rádi ;)