Dobrovolnické aktivity Pirátů a pozvánka na celostátní fórum

hmac:011a2309ff575d0bc638fd3082077bf3 : ao:depese:pozvankanacf2013
hmac:883b0b1d8746b46b0048578de5be7a6b : ao:depese:pozvankanacf2013
autor: Jamison Wieser

Ahoj Piráti,

Hledáte nějakou zábavu na léto nebo chcete se naučit něco nového? Naloďte se na naši bárku! Hledáme pomocníky od kormidelníků po umývače paluby… Společným tématem této Pirátské depeše jsou možnosti zapojení do toho, co Pirátská strana dělá. Zkuste se podívat na naši nástěnku s možnostmi zapojení do aktuálních kampaní nebo projektů. Tato depeše také obsahuje pozvánku na zasedání celostátního fóra v Plzni.

Nový úkolovník pro efektivnější rozdělování práce

Vadí vám džungle internetového fóra, když hledáte něco, s čím byste pomohli? Už nemusí! Spustili jsme nový nástroj pro rozdělování úkolů. V novém Úkolovníku členové a příznivci jasně uvidí, kde mohou pomoci, aniž by procházeli tuny balastu. V crowdsourcingu je naše síla a musíme se naučit ji ovládat! Nový úkolovník – do kterého budou postupně doplňovány další funkce – můžete vyzkoušet na webu.

Staňte se garantem programového bodu

Znáte dobře některou oblast našeho programu a jste schopni rychle sepsat reakci? U některých programových bodů nám stále chybí odborníci. Stále hledáme garanty pro následující oblasti: Služební zákon, Daňový systém, Dělba moci, Volnočasové aktivity, Transparence, Právní stát, Doprava, Svoboda podnikání, Vzdělanostní ekonomika a Zemědělství. Pokud vás kterákoliv z uvedených oblastí zajímá, souhlasíte s naším programovým bodem k ní a chcete se za Piráty veřejně vyjadřovat, napište se do fóra. Co obnáší funkce garanta a seznam dosud jmenovaných garantů naleznete na webové stránce garantů.

Libor Michálek hledá PR stážistu/stážistku

Máte chuť proniknout do světa politického PR, získat nejen zkušenosti, ale i smysluplnou práci? Libor Michálek hledá stážistu na podporu své prezentace. Je to skvělá příležitost, jak se seznámit s Pirátským senátorem a pomoci dobré věci. Přihlásit se může každý člen nebo příznivec, který do čtvrtka vypracuje a zašle jednoduché zadání. Podrobnosti najdete v oznámení na fóru.

Pozvánka na celostátní fórum Pirátů

Stýská se vám po kontaktu s Piráty naživo? Dovolte mi vás za republikové předsednictvo pozvat na zasedání celostátního fóra Pirátů, které se uskuteční dne 7. září 2013 v Plzni. Všechny potřebné informace naleznete na webové stránce. Pokud jste se ještě neregistrovali, tak se prosím rychle registrujte, domluvte se s dalšími lidmi ze svého sdružení na společné cestě, případně vezměte i příznivce. Na programu zasedání bude patrně zejména volba nového předsedy, změna stanov a příprava na volby v roce 2014.

Kandidujte do republikového předsednictva

Myslíte si, že můžete vést stranu lépe? Tak pojďte do toho! Po rezignaci Ivana Bartoše a Marcela Kolaji jsou v republikovém předsednictvu dvě volná místa: Volit se bude předseda strany a 4. místopředseda. Pokud chcete dělat Pirátství naplno, není lepší příležitost, než se stát členem republikového předsednictva! Kandidáty do volby nominují krajská sdružení. Volba proběhne na zasedání celostátního fóra v Brně, svůj zájem můžete vyjádřit na jednání celostátního fóra, které k tomu bylo již svoláno (jednání je pro oznamování kandidatur, zatím ne pro diskusi).