Průzkumy z krajů přisuzují Pirátům až 3 %

Ahoj Piráti!

Rád bych vám představil nové republikové předsednictvo, které povede stranu patrně až do roku 2014. Republikové předsednictvo bylo na zasedání celostátního fóra minulý víkend zvoleno ve složení

• předseda Ivan Bartoš,
  • 1. místopředseda Jakub Michálek,
  • 2. místopředsedkyně Lenka Matoušková,
  • 3. místopředseda Mikuláš Ferjenčík,
  • 4. místopředseda Marcel Kolaja.

Věřím, že společně překonáme všechny překážky, kvůli kterým se teď možná naše úsilí zdá těžkopádné, a prosadíme Pirátský program. Teď několik aktualit, jak jste zvyklí:

1. Kromě volby republikového předsednictva celostátní fórum vylepšilo stanovy, projednalo krajské a senátní volby a schválilo nový logotyp Pirátské strany. Podrobnosti si můžete přečíst ve stručné zprávě ze zasedání.
  2. Již pracujeme na tom, abychom uspěli v krajských volbách a měli dobrou pozici pro supervolební rok 2014. Podle průzkumů z Karlovarského kraje máme 3 % hlasů. A my si za průzkumy neplatíme… Vybavuje se vám scénář Pirátů v Berlíně? Hranice 5 % je na dostřel! Pokud se chcete nalodit v některém kraji, máte teď skvělou příležitost se stát členy a zapojit se.
  3. Slyšeli jste o volebním okrsku na Praze 11, kde bylo 65 % hlasů neplatných? Tento okrsek rozhodl o výsledku voleb… Dohlížet na volby je nejen správné, ale i výhodné! Nechte se delegovat za Piráty do okrskové volební komise v krajích mimo Prahu a vydělejte si až 1300 Kč. Podrobnosti v naší tiskové zprávě.

Plánujeme i mnoho dalšího, např. žalovat pražský dopravní podnik kvůli utajování veřejných zakázek, položit na kolena organizaci OSA, pokračovat v rozšiřování Pirátského programu a lépe zapojit členy a příznivce. Více informací naleznete na našem internetovém fóru.