Jak napsat zápis

Cílem této stránky je nabídnout členům Pirátů šablonu, která by jim usnadnila zaznamenat zasedání stranického orgánu. Správně připravený zápis odstraňuje pochybnosti a usnadňuje následné dohledávání informací.

Tento dokument neobsahuje žádné oficiální zápisy, nýbrž slouží výlučně jako šablona pro kopírování formátu.

Z této šablony můžete text zkopírovat z jejího zdroje, pak můžete používat šablonu ve vlastních zápisech publikovaných na našem webu.

Zasedání republikového předsednictva v Praze

Zápis z jednání republikového předsednictva v Praze dne 28. září 2012.

Usnesení

• Republikové předsednictvo se usneslo, že v úvodu každého zápisu z jednání budou shrnuta usnesení, která byla na tomto jednání přijata.
  • Republikové předsednictvo ukládá všem odborům, aby seznámily své členy s pravidly pro psaní zápisu.

Zápis z jednání

Seznam přítomných

Přítomní členové republikového předsednictva:
Omluvení členové republikového předsednictva:
Přítomní hosté:

Jednání zahájila předsedající Lenka Matoušková v 10.15 hodin. Zapisovatelem byl ustanoven Jakub Michálek.

Pořad jednání

1. Kontrola zápisu (10 minut)

Republikové předsednictvo schválilo pořad jednání konsensem.

1. Plnění uložených úkolů

a) Dopracování statutu pro odbory a komise

Jakub Michálek na žádost kontrolní komise připravuje nový statut kontrolní komise. Vzhledem k obsáhlosti změn je potřeba schválit i nový obecný statut a statut rozhodčí komise.

Zodpovědná osoba:
Jakub Michálek
Stav plnění:
dopracován text, je potřeba doladit odkazy a provést korekturu

2. Pravidla pro psaní zápisu

Jakub Michálek: Zápis ke každému bodu by měl obsahovat nejdůležitější argumenty v rozpravě pokud možno podané stručně.

Michal Jakoubek: Nesouhlasí a navrhuje, abychom místo toho uchovávali z každého jednání videozáznam, který by se pak pouštěl jako odstrašující příklad pro osoby, které odmítají psaní zápisů.

Jakub Michálek: Doplňuje, že u každého zápisu by na začátku mělo být přijaté usnesení, aby čtenáři měli k dispozici rychlé shrnutí a nemuseli pročítat celý text. Zdůrazňuje také, aby v textu zápisu bylo vždy obsaženo, kdo je navrhovatelem předlohy a kdo je navrhovatelem pozměňovacích návrhů, aby v budoucnu bylo možné vyvodit jasnou odpovědnost.

Jakub Michálek navrhuje následující předlohu:

Předloha usnesení

1. Republikové předsednictvo se usneslo, že v úvodu každého zápisu z jednání budou shrnuta usnesení, která byla na tomto jednání přijata.
  2. Republikové předsednictvo ukládá všem odborům, aby seznámily své členy s pravidly pro psaní zápisu.
  3. Republikové předsednictvo ukládá rozhodčí komisi, aby vyloučila Michala Jakoubka z České pirátské strany.

Michal Jakoubek nesouhlasí se svým vyloučením, protože se domnívá, že republikové předsednictvo nemá pravomoc ukládat rozhodčí komisi úkoly. Navrhuje přijmout pozměňovací návrh:

A. Pozměňovací návrh k předloze

• Bod 3 předlohy se vypouští.
Jakub Michálek, Lenka Matoušková, Mikuláš Ferjenčík
nikdo

Pozměňovací návrh byl přijat.

Jakub Michálek dále navrhuje udělat krátkou 10minutovou přestávku.

Procedurální návrh na přestávku

Jakub Michálek
Lenka Matoušková, Mikuláš Ferjenčík
nikdo

Procedurální návrh byl zamítnut.

Přestávka tudíž vyhlášena nebyla a bylo zahájeno hlasování o předloze ve znění přijatého pozměňovacího návrhu.

Předloha ve znění přijatých pozměňovacích návrhů

Jakub Michálek, Lenka Matoušková, Mikuláš Ferjenčík

Usnesení bylo schváleno.

3. Kontrola zápisu

Přítomní členové republikového předsednictva společně prošli zápis a ověřili, že věrně a úplně zachycuje proběhlé jednání.

Tento zápis schválili přítomní členové republikového předsednictva konsensem.

Ke stažení

hmac:33116b7692ff9515b39d3cf357ebfb5c : ao:navody:zapis