• @Registrovani priznivci má oprávnění číst
  • @Celostatni forum má oprávnění upravovat
  • @Odbor - administrativni má oprávnění mazat

Po přijetí

Nastavení oprávnění

Po přijetí za člena se změní následující věci:

1. Tvůj login pro přihlášení na forum se změní na Jmeno.Prijmeni (bez diakritiky),
  2. máš e-mail a jabber ve tvaru jmeno.prijmeni@pirati.cz (návod na použití),
  3. můžeš hlasovat na celostátním fóru (jednání se vedou buď na Internetu nebo na zasedáních),
  4. můžeš kandidovat do libovolné funkce ve stranických orgánech,
  5. máš přístup do členských částí internetového fóra a můžeš editovat Piratopedii.

Pokud cokoliv nefunguje, dej prosím vědět administrativnímu odboru, aby to mohl opravit.

Systémy strany

Hlavní informační systémy Pirátské strany jsou:

• Internetové fórum, které funguje jednak jako pracovní nástroj pro přípravu tiskových zpráv, hlasování a přijímání členů, jednak jako nástroj pro pracovní diskusi uvnitř strany. Internetové fórum se však neužívá jako chat. Na fóru platí pravidla internetového fóra.
  • Web, kde je prezentován program, kde má každé krajské sdružení svoji stránku a kam se vkládají výstupy diskusí z internetového fóra, vyhlašují se zde předpisy, usnesení a zápisy. Na webu platí stejné přihlašovací údaje jako na internetovém fóru. Pokud chceš na webu opravit chyby nebo něco doplnit, očekává se, že to bez vyzvání uděláš !
  • Pirátský kalendář, kam se vkládají všechny happeningy Pirátů, schůze, zasedání, termíny hlasování a kandidátek a podobné další významné akce a dny. Vlastní akce můžeš pro přidání hlásit na ve vláknu Pirátský kalendář akcí internetovém fóru.

V případě potřeby si můžeš pročíst podrobné návody, kde je vysvětleno, jak si správně nastavit e-mail a podobně.

Zapoj se!

Celou stranu řídí republikové předsednictvo, které má k ruce odbory, které spravují záležitosti jako finance, administrativa nebo zahraniční vztahy. Komise jsou skupiny lidí, které se podrobně věnují programovým otázkám.

V závislosti na svých dovednostech se můžeš uplatnit v odboru nebo komisi, kde tě bude práce bavit a kde budeš moci přiložit ruku k dílu. Jen díky dobrovolníkům jako ty udržujeme Pirátskou stranu v chodu a dotahujeme projekty.

1. Pro dobrovolnickou organizaci jako je Pirátská strana je velmi důležité vědět, co její členové umí a čím jsou ochotni pomoci. Zapiš prosím svoje znalosti a dovednosti do seznamu na Piratopedii (nejprve je nutno se přihlásit).
  2. Dobrý úvod do Pirátské politiky poskytuje Pirátský program. Podrobnější materiály lze najít na stránkách komisí.
  3. Na internetovém fóru informujeme o úkolech a projektech, do kterých se můžete zapojit. Pro každého najdeme činnost, kterou může Pirátům prospět.
  4. Pokud ses ještě neseznámil s vnitrostranickou demokracií a jejími orgány, mrkni se na stránku s organizační strukturou. Najdeš tam i zařazení lidí do odborů a komisí, ale také ti ho ukazují barvičky přímo na internetovém fóru.
  5. Pokud bys nemohl před spaním usnout, můžeš si přečíst pravidla, podle kterých funguje Pirátská strana. Tato pravidla zabezpečují, že naše hospodaření zůstane transparentní a že nikdo nebude členům brát jejich práva.

Kdybys něco potřeboval, můžeš napsat někomu ze svého sdružení nebo administrativnímu odboru.