• @Registrovani priznivci má oprávnění číst

Čerpání peněz z rozpočtu

Toto je návod, jak čerpat peníze ze schváleného rozpočtu na politickou činnost Pirátů.

Nejprve je třeba uvést, že ne každý výdaj je proplatitelný z rozpočtu Pirátů. Předtím, než začnete podnikat jakoukoliv činnost, kterou budete chtít pokrýt z našeho rozpočtu si buďte jisti následujícím:

• Výdaj je nějakým způsobem prospěšný straně; nespadá do zákázaných činností1)
  • Na výdaj jsou vyhrazeny prostředky v registrované rozpočtové položce (viz seznam rozpočtů).
  • Máte předběžný souhlas toho, kdo s penězi z rozpočtové položky hospodaří (hospodáře)2), s výdajem.3)

V takovém případě vám mohou být výdaje proplaceny z rozpočtu. Podejte finančnímu odboru žádost o proplacení, kterou hospodář potvrdí. Odkaz na žádost o proplacení je na spodním okraji každé výdajové rozpočtové položky a předvyplní vám některé údaje, zejména číslo rozpočtové položky. Pokud tam odkaz na žádost náhodou není, je to buď chyba, nebo to má velmi dobrý důvod. Přímý odkaz na žádost o proplacení, je pouze pro profíky.;-)

Pokud jsou všechny doklady, schválení a povolení jsou připojena, nic nebrání proplacení a finanční odbor žádost bezodkladně proplatí. Pokud jste požádali o zálohu, je nutné dodat doklad (fakturu, účtenku) finančnímu odboru, jakmile ho budete mít k dispozici.

Veškeré doklady je třeba fyzicky zaslat finančnímu odboru.

Platby mimo ČR

Při platbách do zahraničí se v bance musí vyplnit ještě další údaje, zejména kódy IBAN, SWIFT a jméno příjemce peněz, při platbě mimo EU celá adresa příjemce.

Přikládám obrázky formuláře pro EU a mimo EU. Políčka označená hvězdičkami jsou povinná. Zapište to prosím do poznámky.

Europlatba - klikněte pro zvětšení

Zahraniční platba (mimo EU) - klikněte pro zvětšení