• @Celostatni forum má oprávnění upravovat

1.české vydání „Case for Copyright Reform”

projekt:
PaRo 025/2015
stav:

Veřejně prospěšný účel projektu

Michaela Krausová a Mikuláš Ferjenčík společně přeložili knihu „Case for Copyright Reform”. Kniha je kompilací nejzajímavějších článků Ricka Falkvinga a Chrise Engstroma a to především na téma reformy kopírovacího monopolu. Kniha velmi poutavým a čtivým způsobem seznamuje čtenáře s tématem, které patří k pilířům programu nejen české Pirátské strany, ale celé Pirátské internacionály.

Rádi bychom navázali na předchozí úspěch v podobě českého překladu Swarmwise a vydali náklad minimálně 200ks. Součástí projektu je samozřejmě také šíření do veřejných knihoven.

Díky Swarmwise víme, že to s odřenýma ušima lze zvládnout za částku 12.000,-. Pokud se členská základna (prostřednictvím participativního rozpočtování) rozhodne šířit pirátské myšlenky masově, jsme na to připraveni a v případě částky nad 25.000,- máme připraveny dvě varianty:

a) kvalitnější tisk & papír, vazbu, obaly atp. b) souborné vydání knihy spolu s dalšími texty a překlady na podobné téma

O tom, které z možností (formě či obsahu) dáme přednost necháme opět rozhodnout členskou základnu.

Podmínky řešení projektu

Věcné podmínky

Roh nebo skříň v Pirátském centru, kam složíme vytištěné knihy.

Časové podmínky

úspěch v PaRo / předtiskové úpravy, ISBN / objednávka tisku, proplacení faktury (do 31.12.2015) distribuce knih, převzetí v PiCe (do 31.1.2015) distribuce knih knihovnám a institucím dle zákonných povinností (do 14 dnů od převzetí knih)

Osobní podmínky

- součinnost FO s proplacením faktury na tisk knihy - pomoc jednoho pražského Piráta s převzetím knih v Pirátském centru v dohodnutém termínu - pomoc jakéhokoli Piráta s plněním zákonných povinností (např.zaslání povinných výtisků knihovnám a institucím, ISBN)

Finanční podmínky

Orientační rozpočet projektu: 26.000 Výše odměny pro řešitele: 0,- ..nebo jiné osoby: 0,-

Výsledek projektu

Výsledkem projektu bude min.200 ks knihy, 1.českého vydání „Case for Copyright Reform” v českém jazyce. Vydavatelem bude Česká pirátská strana a to včetně splnění zákonem stanovených podmínek.