• @Celostatni forum má oprávnění upravovat

Krytí nákladů na technopochod Plzní ve stylu německé Love Parade

PaRo 008/2015
stav:

Veřejně prospěšný účel projektu

20.6. se bude konat již několikátý ročník pochodu skrz město za zvuků soundů. Plzeň se sice stala hlavním evropským městem kultury 2015, ale podporuje pouze oficiálně schválené představitele kultury. Ne každý je ale vyznavačem hlavního proudu. Techno komunitě nebyla dána možnost se přihlásit o své místo pod sluncem, takže je letošní ročník pojat jako jistý protest proti komercializaci kultury v Plzni. Proto také celý oficiální název Freeday - Plzeň město subkultury.

Vzhledem k tomu, že oficiální představitelé města s touto subkulturou nechtějí mít nic společného, požádali organizátoři Freefestu o krytí nákladů na akci Piráty s tím, že žádají veřejné peníze na podporu kulturní akce. V žádném případě není v jejich zájmu jakkoliv tuto akci prezentovat jako akci jakékoliv politické strany.

Na rozdíl od oficiálních akcí města, jejichž rozpočet se pohybuje v miliónech, na uspořádání Freefestu stačí pár korun. Nejvýznamnější položkou je palivo pro vozy vezoucí subsystémy, přijedou do Plzně z celé republiky a mají i vlastní agregáty na výrobu elektřiny. Již je jich přihlášeno a potvrzeno minimálně 12. Vzhledem k tomu, že pomalu pojíždějící auto a agregáty nelze vyjádřit v kilometrech na cesťák, budou se náklady proplácet na základě účtenky z benzínky. Dalšími náklady jsou prezentace, letáky, informační plachty a další drobné náklady.

Projekt je podáván na proplacení pouze části nákladů na akci, neobsahuje žádné odměny, ostatní náklady si hradí organizátoři z vlastních peněz, na akci není vybíráno žádné vstupné a všechny náklady budou propláceny na základě účetního dokladu.

Více informací o akci i předešlých ročnících můžete najít zde: http://heyevent.com/event/1607580962796600/freeday-plzen-mesto-subkultury-2015

Předběžně bylo domluveno, že Piráti nebudou nijak parazitovat na této akci, čistě nezištně jí akorát finančně podpoří z veřejných peněz, protože je Freeday je přesně akcí, kterou chceme z veřejných peněz podporovat. Jediným mediálním výstupem ze strany Pirátů bude informace, že jsme akci finančně podpořili.

Podmínky řešení projektu

Věcné podmínky

Bez věcných podmínek.

Časové podmínky

Květen a červen příprava akce, tisk letáků a informačních plachet.
Freeday proběhne 20.6.
Vyúčtování a proplacení zbylých nákladů do konce června případně července.

Osobní podmínky

Lukáš Bartoň a celý organizační tým Freeday: Martin Januška, Norbert Polakovic, Vladimír Vrátný, Zuzka Kůsová, Bětka Hrušková, Pavel Šmíd, Petr Říha, Tomáš Strnad a cca 10 dalších.

Finanční podmínky

Náklady na palivo do vozů a agregátů cca 1000 až 1500 na vozidlo s agregátem = do 12 000 Kč
Náklady na tisk propagačních letáků normovaně 100xA4 barevně = 1200 Kč
Náklady na vytvoření informační plachty Freefest 2ks 1,5×5 m = 4000 Kč
Drobné náklady (koše, lepící pásky, tyče a další) < 2000 Kč
V případě potřeby lze DROBNĚ mezi kapitolami přesouvat, prioritní je proplácení paliva pro vozy a agregáty.

Výsledek projektu

Výsledkem projektu je finanční pomoc celé akci. Jediným mediálním výstupem ze strany Pirátů bude informace, že jsme akci finančně podpořili.