• @Celostatni forum má oprávnění upravovat

Informační noviny Praha 10 první číslo

PaRo 01/III/2014
stav:

Veřejně prospěšný účel projektu

Informování obyvatel Prahy 10, 6. největší obce ČR přezdívané „Zátoka sviní“, o dění v této městské části z pohledu Koalice Vlasta, opozičního uskupení, jehož součástí jsou Piráti (www.vlasta10.cz). Navzdory příznivému výsledku komunálních voleb (17,7% hlasů, 8 ze 40 zastupitelů pro Vlastu a 17,3% a 8 zastupitelů pro TOP09), kdy voliči jasně vyjádřili touhu po změně, na Praze 10 opět vládne „stará parta“ - starostkou je Radmila Kleslová (exČSSD, nyní ANO), která má 9 zastupitelů a 5 míst v radě, zbývající obsadil např. Bohumil Zoufalík (exODS, minulý starosta, spekuluje se o jeho napojení na Tomáše Hrdličku, nyní dostal do gesce územní rozvoj) nebo Ivana Cabrnochová (SZ, senátorka, která se nyní souběžně stala uvolněnou radní na Praze 10 - v minulé radě byla místostarostkou pro územní rozvoj). Cílem novin je dát voličům vědět, o čem a jak se na Praze 10 rozhoduje a umožnit jim informované rozhodování v budoucnu.

Podmínky řešení projektu

Věcné podmínky

Potřebujeme zaplatit za tisk novin, možná roznos části novin a možná sazbu.

Časové podmínky

Projekt proběhne mezi lednem a červnem v jednom úseku. Řešitel ani jiní autoři novin nebudou honorováni, platit budeme maximálně sazbu a to na fakturu.

Osobní podmínky

Olga Richterová, Ivan Mikoláš, Mikuláš Ferjenčík, Pavel Mareš (KDU-ČSL), Renata Chmelová (kandidátka Koalice Vlasta na starostku) a další Piráti z Prahy 10 i partneři z Koalice Vlasta.

Finanční podmínky

celý projekt potřebuje cca 70 000 Kč, odhadem: 50 000 Kč tisk, 5 - 10 000 Kč sazba a zbytek roznos. Finančně podílet se budou i další partneři.

Výsledek projektu

Fyzické vydání informačních novin pro Prahu 10 v nákladu několik desítek tisíc kusů.