• @Celostatni forum má oprávnění upravovat

Pivní podtácky informující o svobodné hudbě s možností petice za zrušení výpalného

projekt:
PaRo 08/I/2014
stav:

Veřejně prospěšný účel projektu

Informovat veřejnost o svobodné hudbě

Podmínky řešení projektu

Věcné podmínky

Bude potreba:

• dát dohromady obsah (text) podtácků – nejspíš vznikne kompilací již existujících textů k projektu Hrajeme svobodnou hudbu, žádný velký problém
  • vytvorit design podtácku – ten bude velmi jednoduchý: z jedné strany bude logo a z druhé pěkně formátovaný text, takže nejde o grafický návrh, který by bylo potřeba dlouze schvalovat, ale prostě se to vyrobí.
  • objednat podtacky u dodavatele s nejnizsi cenou – cílem je co možná nejvíc podtácků za výsledný obnos, který se v tomto kole rozpočtování vybere
  • zařídit roznost tácků do hospod, což budou buď dělat šiřitelé projektu Hrajeme svobodnou hudbu, ať už dobrovolníci z řad Pirátů nebo placení propagátoři

Časové podmínky

Pokud má být projekt členěn projektu na úseky, uveďte toto členění. Je to důležité kvůli tomu, že pouze po ukončení některého úseku může být vyplácena odměna. Uveďte také odhadovaný celkový čas strávený dobrovolnickou prací na projektu všemi osobami.

Úvodní fáze – výroba tácků:

• několik (odhadem pět) hodin emailovaní s výrobci podtácků, abych zjistil cenu a podtácky u nejlevnější nabídky objednal (Tom Vymazal)
  • tři hodiny kompilace textů na podtácky (Tom Vymazal)
  • pět hodin práce na grafických návrzích podtácků (Ondřej Kotas)
  • nějaký čas, než se tácky octnou v jednotlivých krajích, ale to nedokážu odhadnout

Celkem v této fázi odhadem 15 hodin

Druhá fáze – distribuce a případný sběr petičních tácků:

• spousty hodin při roznosu do hospod a případném následném sběru – akce bude zcela jistě spojena s projektem Hrajeme svobodnou hudbu, takže nebudeme do hospod chodit dvakrát a při vyšším rozpočtu lze najmout lidi (nikoliv z peněz na tácky, nýbrž z případných příspěvků získaných skrze Hrajeme svobodnou hudbu)

V této fázi si netroufám určit celkovou sumu hodin dobrovolnické práce, ale myslím, že nejpozdeji po jednom roce by měl být projekt vyhodnocen z hlediska účinnosti a buď ukončen nebo restartován ve velkolepějším provedení. Strop pro druhou fázi tedy vidím jeden rok od startu projektu.

Osobní podmínky

Tom Vymazal, Marcel Kolaja, Ondřej Kotas, Michal Ketner a mnoho dalších, kteří již aktivně šíří svobodnou hudbu i bez podtácků

Finanční podmínky

Rešerše (https://forum.pirati.cz/projektovy-inkubator-jihomoravsky-kraj-f565/pivni-peticni-tacky-t9736.html), kterou udělal Jirka Kadeřávek už před nějakou dobou, ukázala, že nemá smysl objednávat méně než 10 tisíc podtácků, kdy se cena pohybuje kolem 1Kč/ks. Při objednávce 100 tisíc kusů bychom se dostali na nějakých 70 tisíc Kč, ale to už mi přišlo pro pilotní kolo projektu jako příliš velká suma, pročež jsem strop nastavil na 50 tisíc Kč.

Výsledek projektu

Tacky budou distribuovany do stravovacich zarizeni, ktere hraji svobodnou hudbu. Muze byt vice ruznych typu tacku, aby celkova informacni hodnota byla vyssi. Na nekterych by po vhodnem naformulovani textu mohla byt i petice. Kazdy jednotlivy tacek vsak bude mit informacni hodnotu. Z druhe strany tacku bude logo Piratske strany, ktere se na kulaty tacek dokonale hodi.