• @Celostatni forum má oprávnění upravovat

Vytvoření veřejně přístupné kolekce videoklipů použitelných tvůrci videjí pro prostřihy a ilustrační záběry.

projekt:
nepřiděleno
stav:

Veřejně prospěšný účel projektu

Tvůrci videa obzvláště reportážního nebo dokumentárního často narážejí na problém proložení záběrů prostřihy, ilustračními záběry nebo atmosféru navozujícími záběry. Na internetu jsou podobné kolekce dostupné většinou za poplatek. V případě svobodných kolekcí jde většinou o velmi obecné záběry, mezi kterými se vybírá poměrně zdlouhavě a těžko. Účelem tohoto projektu by bylo vytvářet kolekci videoklipů s lehce společensky a politicky zaměřenou tématikou, které se dají využít ostatními tvůrci videa pro jejich projekty a usnadnit a zlevnit jim tak tvorbu.

Podmínky řešení projektu

Věcné podmínky

Dle získaných prostředků: při dosažení minimální hranice 20 000:

• Digitální zrcadlový fotoaparát s kvalitním nahráváním videa (alespoň 1080p ideálně 60fps), základní zoom objektivy, šedý filtr (celkem cca 15 000)
  • Externí směrový mikrofon připojitelný na fotoaparát (cca 3 000)
  • Stativ (cca 2 000)
  • pokud se vejdeme cenou pak brašna na fotoaparát

Při dosahování vyšších met přislíbených prostředků:

• druhá baterie pro možnost delšího natáčení cca 2 000
  • při minimální částce bude kolekce zveřejňována zřejmě jako postupně aktualizovaný torrent nebo soubory ke stažení přes FTP či základní statickou webovou stránku bez náhledů
  • další specializované objektivy pro záběry pořizované v noci apod, cca 5 000+
  • kvalitnější externí audio vybavení, rozšíření kolekce o vzniklé audio nahrávky (zvuky a ruchy) - cca 15 000

Časové podmínky

1. úsek 17.8 – 11.10.2014 natáčení materiálu pro účely předvolebních kampaňových klipů a jejich zpracování
2. úsek 12.10 – 31.12.2014 pokračování v natáčení klipů a práce na jejich zveřejnění na internetu

Celkový čas dobrovolníků strávený v terénu: cca 200 člověkohodin.

Osobní podmínky

Participaci na projektu předběžně přislíbil Roman Kučera, je několik potenciálních dalších účastníků, kteří však zatím nebyli osloveni formálně (Filip Miller, Barbara Humlová a další)

Finanční podmínky

Rozpočet je uveden částečně ve věcných podmínkách, navrhovaná výše odměny pro řešitele a ostatní účastníky: pokud budou zbývat prostředky v rozpočtu, pak 1 000 kč každému dobrovolníkovi co přispěje svojí činností k vytvoření a zveřejnění alespoň 10 videoklipů do 31.12. Pokud i pak budou zbývat prostředky, pak odměna řešiteli ve výši zbytku prostředků, nejvýše však 5 000 kč, případný zbytek peněz bude vrácen do rozpočtu.

Výsledek projektu

Výsledkem projektu by měla být kolekce videomateriálu (či případně i audiomateriálu) zveřejněná na veřejně přístupném internetovém portálu s funkčností vyhledávání a stahování těchto materiálů pro vlastní potřeby, vše dostupné pod svobodnou licencí.