• @Celostatni forum má oprávnění upravovat

Finanční podpora organizátorům nezávislé festivalové scény SkateČesná v rámci žateckého festivalu Dočesná; podpora svobodné hudby

projekt:
podpora nezavisle festivalove sceny skatecesna
řešitel:
Radek Holodňák
kontrolor:
martina_sejkorova
příslušný orgán:
Mediální odbor
zahájení:
2015-08-01
ukončení:
2015-09-06
minimum prostředků:
maximum prostředků:
kolo:
Druhé kolo participativního rozpočtování 2015
výše prostředků:
smlouva:
sp.značka:
PaRo 021/2015
stav:

Veřejně prospěšný účel projektu

SkateČesná je nezávislá scéna Dočesné, největšího českého festivalu piva, která se tradičně odehrává v Žatci první zářijový víkend. Organizátoři této nezávislé scény, o. s. Občasné sdružení, jsou skupina mladých lidí, kteří se rozhodli oživit Dočesnou tím, že se pokusí organizovat vlastní nezávislý program určený zejména pro generaci 15-35 a nabízí tak alternativu konzumní zábavě nabízené na oficiálních scénách Dočesné. SkateČesná se letos bude konat již po čtvrté a organizátorsky má vzrůstající tendenci. Minulý rok stage SkateČesné (umístěná je v Podměstí u skateových ramp) přilákala cca 5000 lidí. Celkově se na Dočesné pohybují desítky tisíc lidí a SkateČesná má každoročně vzrůstající návštěvnost. SkateČesná je nejen událost kulturní, ale také sportovní. Dopolední program je věnován turnaji ve streetballu, odpoledne je tradičně vyhrazeno skate-contestu za účasti závodníků z celé ČR. Od večera na scéně vystupují převážně hip-hopová a punková uskupení, z většiny nezávislá a hrající svobodnou hudbu. Na SkateČesné není vybíráno žádné vstupné.

S Občasným sdružením jsme my, MS Žatec - Kadaň, spolupracovali již v minulosti a přispěli jim z krajského i místního rozpočtu na pořádání této akce v roce 2014. Letos se kromě příspěvku z krajského rozpočtu pokoušíme pomoci financovat SkateČesnou i skrze PaRo. Se spoluprací s organizátory, tedy o. s. Občasné sdružení, máme vynikající zkušenosti.

Veřejně prospěšným účelem je tedy:

- umožnit samotné pořádání této nezávislé scény, která je výhradně nekomerční a ze značné části dotována přímo organizátory (letos navíc mají problémy se sháněním peněz a ocení doslova každou korunu) a tím pozvednout úroveň kulturního programu Dočesné; podpora kapel hrajících svobodnou hudbu - propagovat svobodnou hudbu a poskytnout lidem informace o ní - propagovat neobvyklé sporty a nekonzumní životní styl

Podmínky řešení projektu

Věcné podmínky

Vysoutěžený příspěvek bude věnován pořadatelům SkateČesné, tedy o. s. Občasné sdružení, prostřednictvím účelově určené smlouvy. Peníze budou organizátory použity výhradně k pronájmu pódia, aparatury, osvětlení a k zaplacení honorářů zúčastněným kapelám, případně na nákup vybavení potřebného pro pořádání turnaje ve streetballu a skate-contestu.

Časové podmínky

Projekt není členěn na úseky. Celková hodinová náročnost dobrovolníků: 50-100 hodin SkateČesná proběhne v sobotu 5. září 2015.

Osobní podmínky

Na organizaci akce se bude nepřímo, mj. prostřednictvím informačního stánku, tradičně podílet celé Místní sdružení České pirátské strany Žatec - Kadaň. Osobní účast při realizaci projektu je samozřejmostí. Projekt bude realizován společně s občanským sdružením Občasné sdružení.

Finanční podmínky

Rozpočet celého projektu činí cca 100 000 Kč. Řešitel ani žádná jiná osoba si nenárokují jakoukoliv odměnu.

Výsledek projektu

Výsledkem projektu je uspořádání festivalové scény v rámci žatecké Dočesné s názvem SkateČesná. Z průběhu celého festivalového dne SkateČesné vznikají videa, stovky fotografií, novinové články i reportáže v regionální TV. Samozřejmostí je propagace výstupů skrze vlastní média a sociální sítě.