• @Celostatni forum má oprávnění upravovat

Podpora pořadu o mezinárodní politice (podruhé)

projekt:
PaRo 001/2015
stav:

Veřejně prospěšný účel projektu

Natáčení pořadu je z části zajištěno dobrovolníky, ale například střih, kamera, technika a další jsou placeny právě z financí vytěžených z participativního projektu. Sdílení pořadu je zajištěno na Youtube kanálu a pravděpodobně na webu literárních novin a deníku. Pokud se podaří zlepšit kvalitu díky nakoupené technice, je autor dohodnutý s generálním ředitelem Seznamu na případné vyvěšení pořadu na Stream, což zajišťuje další tisíce až statisíce diváků. Také by tím byly více na očích nonkomformní názory, které mainstreamová média jen tak nezveřejňují.

foto z prvního díluV tuto chvíli jsou již dohodnuti významní a veřejně známí hosté. V prvním kole projekt uspěl a již byl natočen pilotní díl, který byl promítán v Pirátském centru v Praze. Hostem byl významný český politolog působící v Německu pan docent Petr Robejšek a díl byl na téma ukrajinská krize. Na další díl je autor dohodnutý s profesorem Janem Eichlerem na téma bombardování Jugoslávie. Na další díly jsou již dohodnuti další významní hosté jako profesor sociologie Jan Keller, Václav Klaus mladší a autor má v plánu získat také pana profesora Václava Bělohradského, amerického novináře žijícího v Česku Ericha Besta a mnohé další. Kontaktů má autor dost, jen potřebuje získat dost financí na zkvalitnění pořadu.

Možná témata dalších dílů jsou evropské hodnoty a vize Evropské unie, vzdělávání, budoucnost evropské levice, kam se podělo české měnové zlato, americké prezidentské volby a další.

Piráti by mohli podpořit nadějný projekt mladého nadšence a také by se v budoucnu mohl některý ze členů či jiný člověk s pirátskými názory stát hostem pořadu.

Podmínky řešení projektu

Věcné podmínky

Je potřeba vybrat peníze na nákup techniky (kamera, mikrofon, osvětlení), aby se mohla zlepšit vizuální i zvuková kvalita pořadu.

Časové podmínky

Jde o finanční podporu pro natočení dalších dílů. Počet dílů je závislý na získané částce.

Osobní podmínky

Tvůrcem pořadu a moderátorem je David Černohorský, student magisterského studia Vysoké školy ekonomické, příznivec Pirátů a možná v budoucnu i člen. Tvůrce má kolem sebe další dobrovolníky, kteří mu s projektem bezúplatně pomáhají.

Finanční podmínky

Z vytěžených financí se bude platit především technika, natáčení, střih, další úpravy před zveřejněním a případné cestovné hostům. Pokud by se podařilo získat vyšší dotaci, peníze se použijí na propagaci pořadu.

Výsledek projektu

Výsledkem projektu bude pravidelné natáčení a sdílení na Youtube kanálu a pravděpodobně na webu Literárních novin a Deníku. Pokud se podaří zlepšit kvalitu obrazu a zvuku, je autor předběžně dohodnutý s generálním ředitelem Seznamu na případné vyvěšení pořadu na Stream.