• @Celostatni forum má oprávnění upravovat

Rozšíření kolekce svobodné hudby

PaRo 17/II/2014
stav:

Veřejně prospěšný účel projektu

Svobodná hudba je hudba, kterou její autoři na základě vlastního rozhodnutí uvolnili k volnému šíření, a to k šíření nekomerčnímu i komerčnímu. Cílem tohoto projektu je vytvoření kolekce svobodné hudby, kterou bude moci kdokoliv používat bez obav z kolektivních správců. Zejména jde o restaurace, čekárny, čajovny, veřejné prostory, úřady atd., ve kterých nyní vybírá poplatky OSA, Intergram a OAZA.

Podmínky řešení projektu

Věcné podmínky

Bude používán stranicky server k ukládání hudebních souborů a příslušných textových souborů s licencí, případně tyto soubory uložíme na jiný vhodný server (např. pod doménou svobodnakultura.cz).

Časové podmínky

Projekt bude členěn na měsíční úseky, po kterých bude vyplácena odměna zaměstnanci. Celkový počet strávený na projektu dobrovolnou prací odhaduji na cca 60 hodin pro cca 5 dobrovolníků, pracovník bude placen v rozsahu, ve kterém to umožní získané prostředky.

Osobní podmínky

Jakub Michálek zorganizuje dobrovolníky a z prostředků projektu též najme osoby dávající dohromady zvukové soubory šiřitelné za volných licenčních podmínek s tříděním podle žánrů hudby. Pracovník bude vyhledávat soubory, stahovat je, získávat je od ostatních dobrovolníků, třídit je podle žánru, hodnotit jejich kvalitu a ručit za kvalitu kolekce.

Finanční podmínky

Náklady budou převážně výdaje na pracovníka (koordinátora), který bude mít na starosti tvorbu kolekce a bude za ni odpovídat. Odměnu bude rozdělovat řešitel, a to ve výši 70 Kč na hod. na jednoho pracovníka. Pracovník bude pracovat na smlouvu o dílo.

Výsledek projektu

Výsledek projektu bude kolekce svobodné hudby, která bude volně stažitelná ze serverů strany, případně v podobě torrentových souborů. Informace o projektu bude publikována na Pirátských listech a ve volební kampani.