• @Celostatni forum má oprávnění upravovat

Sepsání, sestavení, vysázení a vytištění univerzálního čísla pirátských listů pokrývajícího základní pirátské hodnoty

projekt:
PaRo 06/III/2014
stav:

Veřejně prospěšný účel projektu

V posledním roce se Piráti etablovali jako široce vnímaná seriózní strana, a reálná alternativa k zavedeným partajím. Nepodařilo se nám ale příliš mediálně prodat naše základní teze, a vysvětlit proč pirátské hnutí vlastně existuje.

Cílem projektu je právě rozšířit povědomí o základních pirátských hodnotách a cílech, jako je ochrana soukromí, svobodná hudba, kopírování, transparence a ostatní formou sepsání (zkopírování) a redakční úpravy zhruba 10 - 15 článků a jejich vydání v jednom univerzálním čísle pirátských listů. Tento výtisk bude možno roznášet a rozdávat při veškerých možných příležitostech, kterých se budou Piráti účastnit. Charakter článků má být co nejobecnější, aby číslo bylo aktuální nejméně po dva následující roky.

Příklady článků:

• Autorské právo a copyright jako největší téma 21. století
  • Kde není důvěera, musí být kontrola - role občana jako akcionáře státu
  • Kopírování není krádež aneb jak to vidí Piráti
  • Jak 3D tisk změní svět - válka o copyright na novém levelu
  • Filipika proti kamerovým systémům
  • Tekutá demokracie a decentralizace moci
  • Jak je důležité nemíti TTIP
  • Co je a co není všeobecný základní příjem
  • EU a reforma autorského práva

Na 10 článků počítám cca s 8 A4 stranami, při černobílém tisku to vychází na aspoň 10 000 (8 000 při dvojbarevném) výtisků za 15 000 Kč, při vyšších objemech cena poměrně výrazně klesá.

Podmínky řešení projektu

Věcné podmínky

Prostor na umístění hotových výtisků, nabízí se PiCe, ostravské centrum (v té době by již mělo být otevřeno), popř. můj byt. V případě distribuce výtisků do krajů je potřeba zorganizovat logistiku.

Časové podmínky

cca 48 h práce tvorbou článků, 8 h grafické práce, 4 h organizace nejlevnějšího tisku.

Osobní podmínky

Ondřej Polanský (redaktor), Jaroslav Němec a Marta Oškerová (sázení), Martin Kučera (editor, korektor)

Finanční podmínky

Jedinými náklady budou náklady na tisk, ostatní práce je voluterní. Minimální částka je stanovena na 15 000 Kč (pro 10 000 výtisků - pro menší objem projekt nemá zřejmě smysl), osobně doufám v nasbírání prostředků na 50 000 výtisků. Veškeré vybrané prostředky půjdou výhradně na tisk.

Výsledek projektu

Výsledkem jsou fyzické výtisky novin k dispozici k distribuci do krajů.