• @Celostatni forum má oprávnění upravovat

Organizace třetího festivalu svobodné hudby v Žatci

projekt:
PaRo 009/2015
stav:

Veřejně prospěšný účel projektu

Koncerty (festivaly) svobodné hudby pod hlavičkou České pirátské strany nazvané VyOsení probíhají všude po republice. Od roku 2011 jich proběhlo už několik desítek. V Žatci jsme tento projekt vzali z gruntu a hned po založení místního sdružení jsme uspořádali první žatecký ročník, který si získal svoje fanoušky. Hned tento první ročník přilákal kolem sto padesáti návštěvníků, druhý přibližně stejně. Snažíme se dotáhnout i do malého dvacetitisícového města kvalitní nekomerční svobodnou hudbu různých stylů a žánrů. Letos chceme rozšířit počet kapel a prodloužit dobu konání.

Podmínky řešení projektu

Věcné podmínky

Nebudeme potřebovat žádné vybavení, všechno máme připraveno z předešlých ročníků. Zvukařské aparáty přiváží osvědčený zvukař a akce se koná v hudebním klubu, kde mají i všechno ostatní vybavení.

Časové podmínky

Již v tuto dobu sháníme a vyjednáváme podmínky s některými kapelami. Probíhají dohody a plánování s provozovateli klubu, zvukařem a městskými úředníky. Do začátku června by měl být jistojistě hotový line-up. Dva týdny před konáním zahájíme masivní propagaci (plakáty, reklamy v médiích a podobně) a v den konání už se většina z nás nezastaví až do dne druhého.

Osobní podmínky

Při plánování a konání akce pomáhá dobrovolnicky většina členstva místního sdružení Žatec - Kadaň. Oba předešlé ročníky pomáhali i různí dobrovolníci z krajského sdružení Ústecký kraj a jiných koutů republiky - členové strany, registrovaní příznivci či nadšenci pro věc.

Finanční podmínky

V tuto chvíli, kdy nejsou vyjednány všichni učinkující a ostatní sponzoři, mohu finanční podmínky projektu pouze načrtnout. Hlavně učinkující budeme zvát dle získaných financí, které se snažíme získat i u soukromých subjektů, žateckého městského úřadu, z rozpočtu místního sdružení Žatec - Kadaň, krajského sdružení Ústecký kraj a budeme se případně snažit i u mediálního odboru. (Vše zvážíme dle úspěchu či neúspěchu v tomto kole participativního rozpočtu.)

Náčrt finančních podmínek:

zvukař (při konání 10-12 hodin) - 5000-6000 Kč

cestovné umělců (při počtu 8) - 4000-12000 Kč

autorský honorář umělců (při počtu 8) - 4000-40000 Kč

propagace - 3000-9000 Kč

skryté a další výdaje - 0-5000 Kč

Výsledek projektu

Výsledkem projektu má být precizně uspořádaný festival VyOsení v Žatci 3 s nabitým line-upem, na který budou lidé vzpomínat až do pořádání dalšího ročníku. Jak by řekl Pyrát, neoficiální maskot Pirátů a nezapomenutelný účastník prvního ročníku: „Lidi se chtějí bavit, vy ***!“