• @Celostatni forum má oprávnění upravovat

Podpora projektu Konec Dějin

projekt:
Vzdělávací larp se zahraničně-politickou tématikou
řešitel:
Mgr. Mikuláš Peksa
kontrolor:
Alexandr Mansurov
příslušný orgán:
Zahraniční odbor
minimum prostředků:
maximum prostředků:
120000
kolo:
Druhé kolo participativního rozpočtování 2015
výše prostředků:
smlouva:
sp.značka:
PaRo 018/2015
stav:

Veřejně prospěšný účel projektu

Konec dějin je vyjednávácí larp (https://cs.wikipedia.org/wiki/Larp). Hráči ztvárňují diplomatické týmy dvaceti států, které se sjely na konferenci (která se ovšem v našem světě nestala) a snaží se řešit problémy Blízkého Východu. Diplomatické týmy budou řešit nejenom politické události a jejich důsledky, ale také problémy uvnitř týmu.

Záměrem hry je zábavným způsobem účastníkům přiblížit aktuální poměry panující na Blízkém východě a jejich příčiny. Možnost vyzkoušet si řešit problémy na vlastní kůži rozvíjí kritické myšlení ve vztahu k mezinárodním otázkám. Mimo to samozřejmě LARP otevírá českým studentům mezinárodních vztahů možnost zkousit si „na nečisto“ roli delegáta zastupujícího zájmy své země v zahraničí.

Srdečně zveme všechny, kdo mají zájem zastupovat PP-CZ na mezinárodních akcích, aby si „to“ předem zkusili na nečisto.

Podmínky řešení projektu

Věcné podmínky

Projekt proběhne ve spolupráci se spolkem Rolling. Rolling se dlouhodobě zabývá přípravou LARPů (mediálně známý je např. „Legie: Sibiřský Příběh“). Rolling zorganizoval už předchozí běh tohoto LARPu na podzim roku 2014.

V zájmu zjednodušení byrokracie se předpokládá buď přímé převedení prostředků na Rolling nebo příspěvek na pronájem herních prostor či nákup materiálu.

Časové podmínky

Akce je naplánovaná na 6.-8.11.2015, viz http://www.konecdejin.rolling.cz/

Očekáváme, že veškeré faktury budou splacené do konce listopadu.

Osobní podmínky

Řešitel zajistí dojednání potřebných smluv se Spolkem Rolling. V rámci spolku Rolling předpokládáme zapojení především těchto osob:

Adam Pešta, David František Wagner, Eva Mlejnková, Anna Vrtálková

Finanční podmínky

Pořádání LARPů za komereční cenu by je obecně dělalo nedostupnými pro studenty (hlavní cílová skupina) a obecně lidi s nižšími příjmy. Vzhledem k tomu je nutné shánět pro každou akci sponzory. Pro uspořádání tohoto běhu je nutno získat cca 120 000,-

Pirátská strana pravděpodobně nebude jediným sponzorem, ale může být významným podporovatelem.

Výsledek projektu

Proběhne LARP za účasti mnoha desítek osob. Fotky budou zveřejněny na FB stránce https://www.facebook.com/konecdejin?fref=ts a na stránce spolku Rolling.