• @Odbor - financni má oprávnění mazat
  • Daniel Mazur má oprávnění mazat
  • Stanislav Stipl má oprávnění mazat

Participativní rozpočet

Věříme v demokracii – věříme ve svobodu – a ve svobodu vždy větší a větší.
— Washingtonská deklarace z 18. října 1918

Participativní rozpočet je demokratický způsob vnitřního rozdělování peněz, kterým Česká pirátská strana financuje veřejně prospěšné dobrovolnické projekty. Každý člen si může připravit a přihlásit veřejně prospěšný projekt a svým hlasováním členové rozhodují o míře financování jednotlivých projektů.

V prvním ročníku rozdělila Česká pirátská strana ze státního příspěvku 570 tisíc Kč.

První kolo 2014 proběhlo v dubnu 2014 a mezi veřejně prospěšné projekty rozdělila Česká pirátská strana ze státního příspěvku 120 tisíc Kč.

Druhé kolo 2014 proběhlo v srpnu 2014 a mezi veřejně prospěšné projekty rozdělila Česká pirátská strana ze státního příspěvku 220 tisíc Kč.

Třetí kolo 2014 proběhlo v prosinci 2014 a mezi veřejně prospěšné projekty rozdělila Česká pirátská strana ze státního příspěvku 230 tisíc,- Kč.

V druhém ročníku rozdělila Česká pirátská strana ze státního příspěvku 570 tisíc Kč.

První kolo 2015 proběhlo v březnu 2015 a mezi veřejně prospěšné projekty rozdělila Česká pirátská strana ze státního příspěvku 158 tisíc Kč.

Druhé kolo 2015 proběhlo v červnu 2015 a mezi veřejně prospěšné projekty rozdělila Česká pirátská strana ze státního příspěvku 127 tisíc Kč.

Třetí kolo 2015 proběhlo v a mezi veřejně prospěšné projekty rozdělila Česká pirátská strana ze státního příspěvku 72 tisíc Kč.

Čtvrté kolo 2015 proběhlo v závěru roku a mezi veřejně prospěšné projekty rozdělila Česká pirátská strana ze státního příspěvku 97 tisíc Kč.

Třetí ročník právě probíhá.

První kolo 2016 proběhlo v dubnu 2016 a mezi veřejně prospěšné projekty rozdělila Česká pirátská strana ze státního příspěvku 150 tisíc Kč.

Druhé kolo participativního rozpočtování 2016 bylo vyhlášeno, (přihlášené projekty), Diskuze nad projekty probíhá u příslušného úkolu v redmine.

Tato stránka je rozcestníkem pro všechny věci, které se týkají participativního rozpočtu.