• @Komise - kontrolni má oprávnění nahrávat
  • @Celostatni forum má oprávnění číst
  • @Registrovani priznivci má oprávnění číst
  • @Komise - rozhodci má oprávnění mazat

Žádost o prošetření přijetí člena

orgán:
Kontrolní komise
značka:
KK 17/2013
účastníci:
petr_kopac,
jan_hruby,
Krajské sdružení Pirátů Praha
zpravodaj kontrolní komise:
Mgr. et Mgr. Jakub Michálek
podáno:
2013-06-02
skončeno:
2013-12-10
stav:
odloženo
oblast:
přijímání členů

Na kontrolní komisi se obrátil Petr Kopač s žádostí o prošetření přijetí člena Jana Hrubého, zneplatnění jeho přijetí a odvolání krajského předsednictva. Kontrolní komise se k věci nejprve poradila a přijala následující usnesení:

Krajské předsednictvo Praha dosud nevzalo na vědomí rezignaci 2 svých členů, proto jsou pro přijetí potřeba 3 hlasy. Jelikož pro přijetí byly pouze 2, tak je přijetí neplatné.

Dále podání vyšetřoval zpravodaj, který v závěrečné zprávě neshledal důvod pro podání stížnosti ve veřejném zájmu, čímž bylo podání odloženo:

Lze tedy shrnout, že na základě veřejně známých skutečností je zřejmé, že akt přijetí byl pro nedostatečný počet schvalujících členů nicotný, přičemž krajské předsednictvo, které mezitím rezignovalo, zjednalo nápravu a jeho nicotnost vyslovilo. Kontrolní komise konstatuje, že zjištěné závěry neodůvodňují, aby kontrolní komise podávala v této věci stížnost ve veřejném zájmu, neboť náprava je dostačující a stěžovatel byl v obou bodech uspokojen.