• @Komise - kontrolni má oprávnění nahrávat
  • @Celostatni forum má oprávnění číst
  • @Registrovani priznivci má oprávnění číst
  • @Komise - rozhodci má oprávnění mazat

Žádost o prošetření

Přijato 19.1.2011
Vyšetřování -
Vyšetřovatel -
Typ řízení -
Účastníci řízení -
Závažnost -
Poradní vlákno -
Předání předáno RK

Usnesení

Kontrolní komise při svém důkladném přezkumu zjistila následující skutečnosti:

30.4. 2010: Jiří Vontroba převzal 500Kč od Martina Švíčka.
9.5. 2010: Jiří Vontroba převzal 500Kč od Radima Gála a Jozefa Kohúta, tedy celkem 1000Kč.
19.5. 2010: FO vyhlašuje, že se mají zrušit krajské pokladny MSK a ZLK a jejich obsah má být převeden na celostatní popřípadě krajský účet.
22.6. 2010: Robert Adámek jménem KS MSK oficiálně žádá o zřízení krajského účtu MSK.
30.6. 2010: Účinkují nové předpisy FO o zrušení krajských pokladen MSK a ZLK. 1500Kč má v držení stále Jiří Vontroba a doklady k nim neposlal FO.
14.7. 2010: Je založen krajský účet MSK. Jiří Vontroba má konečně možnost poslat peníze na krajský účet, avšak tak nekoná.
3.9. 2010: FO MSK dočasně předán Karlu Fuzikovi, peníze stále v držení Jiřího Vontroby.
16.9. 2010: Novým vedoucím FO MSK zvolen Robert Adámek, novým předsedou KS Lukáš Černohorský, peníze stále nepředány.
16.11. 2010: Jiří Vontroba konečně dodal 1500Kč na celostátní účet ČPS.

Kontrolní komise má tedy za to, že Jiří Vontroba ignoroval nově přijaté předpisy strany a v důsledku toho od 15.7. 2010 do 16.11. 2010 zadržoval 1500Kč náležejících straně. Dále má za to, že se FO dopustil pochybení, protože v tématu o rušení krajských pokladen nereagoval na žádost Jiřího Vontroby o založení krajského účtu. Tím zbytečně protáhl dobu, po kterou měl Jiří Vontroba chtě nechtě peníze u sebe. A mohl tím tedy malým dílem přispět k Vontrobovu pochybení. Kontrolní komise se rozhodla předat vyšetřenou záležitost RK, aby ta uložila případné sankce zúčastněným.

Komise usnesení zveřejnila 3.3. 2011.