• @Komise - kontrolni má oprávnění nahrávat
  • @Celostatni forum má oprávnění číst
  • @Registrovani priznivci má oprávnění číst
  • @Komise - rozhodci má oprávnění mazat

Vypnutí systémů strany na příkaz předsedy

Přijato 21.12.2012 anonymně přes SZ
Vyšetřování KK provádí šetření podle StKK §13
Vyšetřovatel Adam Zábranský, Jirka Rezek, Vašek Málek
Typ řízení spor o platnost právního aktu strany
Účastníci řízení Ivan Bartoš, Lukáš Nový
Závažnost vysoká
Poradní vlákno Poradní vlákno
Předání Předáno RK

Vyšetřování

Vyšetřování má za úkol zjistit, zda došlo k porušení předpisů, když předseda strany Ivana Bartoš přikázal vedoucímu TO Lukáši Novému, ať vypne internetové fórum a web Pirátů a „dá tam něco srandovního“, k čemuž se sám přiznal a potvrdil to Lukáš Nový i Petr Stehlík, který server následně vypnul.

Usnesení

Kontrolní komise shledala, že tento akt Ivana Bartoše byl neplatný, a to z důvodu, že takové rozhodnutí nespadá do kompetence předsednictva, natož pak samotného předsedy.

Vedoucí TO nekonal na příkaz orgánu, pod který administrace příslušných systémů spadá (StAO §1 odst. 1 písm. c v kompetenci AO hlavně fórum a web strany), ani na základě případného usnesení nadřízeného orgánu, které by tuto situaci umožnilo správně aplikovat, bez porušení předpisů. Proto vedoucí TO překročil svou pravomoc.

Za zvážení také stojí jednání předsedy strany, který v tomto případě mohl i nemusel poškodit její dobré jméno.

Poznámka -
Poučení Toto je oficiální usnesení kontrolní komise. Účinkuje okamžikem vyhlášení. Je přezkoumatelné příslušnými orgány strany.