• @Komise - kontrolni má oprávnění nahrávat
  • @Celostatni forum má oprávnění číst
  • @Registrovani priznivci má oprávnění číst
  • @Komise - rozhodci má oprávnění mazat

Stížnost na RP pro nečinnost a poškození dobrého jména strany

orgán:
Kontrolní komise
značka:
KK 6/2013
účastníci:
Michal Wagner,
Republikové předsednictvo
podáno:
2012-01-10
skončeno:
2014-04-08
stav:
odloženo
oblast:
stížnost člena na orgán strany

Přijato oznámení Michala Wágnera. Komise zjišťuje pochybení RP v rámci správy a práce na senátních tiscích. Kontrolní komise založila k věci poradní vlákno.

Slušnost je odpovědět, nevyřízení podání samo o sobě není porušením předpisů, neboť předpis nic takového nevyžaduje Je v kompetenci republikového předsednictva vybrat si spolupracovníky. Kontrolní komise již uvedla (u Heleny Jarolímkové) pravidla pro přezkum rozhodnutí o odvolání z funkce. Stěžovatel ovšem netvrdí, že by jeho odvolání bylo diskriminační, důvodem byl rasismus, korupce apod. Pokud orgán ztratí důvěru k osobě, kterou jmenoval do funkce, může ji též odvolat i s relativně vágním odůvodněním, za což ovšem nese politickou odpovědnost. Samozřejmě zcela odlišnou optikou než odvolání je třeba postupovat u odsouzení a u jiných případů přezkumu. Oznámení se odkládá.