Adam Zábranský

Adam Zábranský (* 28. prosince 1993, Praha) je členem republikového výboru, koordinátorem projektu Babel zahraničního odboru a správcem stranického Twitter účtu. Rok také strávil v kontrolní komisi. Překládá z angličtiny, občas napíše tiskovku či článek a zabývá se různými kauzami, hlavně pak tématem legalizace drog. Je prvním předsedou Mladých Pirátů, nicméně doufá, že tuto funkci bude brzy moci předat někomu jinému.

Pochází z Prahy, odjakživa žije na jejím okraji v Radotíně. Momentálně studuje na Právnické fakultě Univerzity Karlovy, předtím čtyři roky studoval na Gymnáziu Jana Keplera a ještě předtím na Mensa gymnáziu. Už od čtrnácti let (s kratšími či delšími pauzami, v menší či větší intenzitě) přispívá na českou Wikipedii. Zajímá se o tolik věcí, že by se to sem všechno nevešlo. Na základě vnitřní morální obrody se v osmnácti letech stal vegetariánem a v devatenácti veganem.

O českou politiku se dlouho téměř nezajímal, protože měl pocit, že se nedá změnit. V čerstvých osmnácti letech ale objevil Pirátskou stranu, uvědomil si, že je odjakživa pirátem, a s nadějí vstoupil na palubu.

E-mail: adam.zabransky@pirati.cz
Twitter: https://twitter.com/adamzabransky