Alena Kazhamiaka

alena_kazhamiaka.jpg

Alena Kazhamiaka (* 27. března 1985) je členkou Pirátské strany. Alena pochází z města Molodečno v Bělorusku a od roku 2003 žije v Praze.

Vystudovala divadelní gymnázium v Bělorusku, Ochranu životního prostředí na na Karlové univerzitě v Praze. V průběhu studia se specializovala na obecné souvislosti a ekologické pochody, a na propagací a politické rozhodování ve vědě. Pracovala v osvětovém kroužku z dětmi,v designérském ateliéru, právnické firmě.

Prošla několika zaměstnání, kde se věnovala všemu možnému - grafice, hře, zpěvu, psání knih, vaření, učení dětí, reklamě a aktivní propagaci, prodeji, malování a pomáhání. současnosti pracuji jako dokumentátor archeologického výzkumu.

Angažuji se v aktivitách souvisejících s osvětou a propagaci. Moje zájmy jsou tvorba krásných věcí a bavení lidí, také mnohé jiné.