Umístění: Hlavní stránka » Lidé » Aleš Jakl

Aleš Jakl

ales_jakl.jpg

Aleš Jakl (* 27.8.1978) je řadovým členem v Pirátské straně v MS Tachovsko. Narodil se v Plané, maturoval v roce 1998 na Gymnáziu Tachov. Vystudoval Lesnickou fakultu České zemědělské univerzity v Praze – Suchdole, kde získal titul lesní inženýr. Pracoval u obecních a státních lesů. Řidič B,T a C. Je svobodný, žije v Tachově. Ve volném čase se věnuje šachové trenérské činnosti a lesní pedagogice. Je hospodářem v tachovském šachovém klubu a členem sdružení Konopa z.s.

V rámci pirátské strany usiluje o získávání pirátských příznivců v Tachově, sleduje dění v tachovském zastupitelstvu. Mimo filosofie, literatury a politiky se zajímá i o zemědělství a lesnictví, a to zejména o jeho trvale udržitelné formy. Je spoluautorem a garantem programového bodu Zemědělství. Má rád hudbu, šachy a svobodný internet.

Pirátství pro něj znamená:

boj za informační otevřenost s využitím všech výhod internetu

využití technologií a dosažené hospodářské produktivity ve prospěch všech občanů

boj o dostupnost kvalitních informací

omezení moci korporací, prohlubování demokracie, podpora lokálního podnikání

ochranu soukromí, boj proti fízlování a cenzuře, netoleranci k násilí

spolupráci malých šikulů proti tupým obrům

Aleš podporuje myšlenku zavedení všeobecného základního příjmu.