Prof. MUDr. Aleš Šatánek, Dr.Sc.

ales_satanek.jpg

Aleš Šatánek (* 16. září 1957 v Ostravě) je registrovaný příznivec Pirátů a odborný garant našeho programového bodu Zdravotnictví. V současné době žije v Praze.

Aleš vystudoval Fakultu všeobecného lékařství Univerzity Karlovy, kde získal titul MUDr. Poté se věnoval oblasti kybernetiky, v níž svou činnost završil titulem CSc. Studoval ekonomii na New York University v USA obdržel titul Master of Science in Management.

Začínal jako lékař a postupně se propracoval na vedoucí pozice v různých oblastech, například ve zdravotnictví a v oblasti financí. Podílel se na tvorbě několika informačních systémů a má mnoho zkušeností s rozvojem a vedením firem. V současné době pracuje v oblasti management consultingu a business developmentu.

V Pirátské straně se ujal funkce garanta programového bodu Zdravotnictví a v oblastech svého zájmu přispívá podněty při tvorbě různých stanovisek Pirátů.

Aleš Šatánek byl Republikovým předsednictvem odvolán z funkce Garanta, a s Piráty již v tuto chvíli nijak nespolupracuje.