Ing. Bc. Aleš Sůra

Aleš Sůra Aleš Sůra (* 14. května 1977, Pardubice) je členem KS Praha.

V roce 2002 získal inženýrský titul na elektrotechnické fakultě ČVUT v Praze se zaměřením na měřící a přístrojovou techniku. Na Masarykově ústavu vyšších studií v Praze získal v roce 2003 bakalářský titul z pedagogiky. Jeden rok studoval na technické univerzitě v Berlíně. Střední průmyslovou školu elektrotechnickou absolvoval v Pardubicích.

Během života vyzkoušel několik zaměstnání týkajících se převážně vývoje hardware a software nebo zaměřených na výuku počítačových programů. V současnosti pracuje jako aplikační inženýr ve firmě zabývající se vývojem integrovaných obvodů.

Členem pirátské strany je od roku 2010, kdy za stranu zároveň kandidoval v komunálních volbách. V roce 2013 pak kandidoval ve volbách do poslanecké sněmovny a v roce 2014 do Evropského parlamentu. Za dobu svého působení ve straně píše články a pomáhá s překlady materiálů z anglického a německého jazyka (viz. níže), podílí se na organizaci událostí včetně dalších podpůrných aktivit (template pro grafický manuál, tisk / scanování dokumentů, výroba digitální gilotiny, atd.).

E-mail: ales.sura(at)pirati.cz

Aktivity, publikované články a materiály