Antonín Baudyš

antonin_baudys.jpg

Antonín Baudyš (1. prosince 1972), v Pirátské straně členem od roku 2010. Tonda pochází z Prahy 7, nicméně po letech strávených s rodinou ve Španělsku žije od roku 2010 v Šumperku, Olomoucký kraj.

Vystudoval Gymnázium Wilhelma Piecka v Praze na Vinohradech, studoval rok teologii na Uni Fribourg, Švýcarsko, dva roky byl v noviciátě jezuitského řádu v Kolíně nad Labem, dva roky studoval filozofii na HfPh v Mnichově (titul Bc.) a dva roky religionistiku v Praze na FF UK. V Mnichově se vzdělával v paralelním oboru média, publicistika.

Od roku 1996 pracuje jako poradenský astrolog, v tomto oboru si získal respekt u laické i odborné veřejnosti. Jeho blog u Respektu si pro svoji čtenost získal knižní vydání (Všechno je jinak, Nakl. XYZ, Praha 2011)

Je předsedou Astrologické asociace, věnuje se soustavně vzdělávání mladých astrologů. V minulosti se zapsal do povědomí svými stanovisky stran 11. září 2001, sdružení Sysifos jej, společně s Jiřím Maškem a Jiřím Wojnarem, jmenovalo hlavním šiřitelem konspiračních teorií v Čechách.

V Pirátské straně považuje za důležité téma zachování svobodného proudění informací a téma skleněného státu. Nemá sice prostor pro chození na pirátská setkání, získává však povědomí o pirátských tématech svými příspěvky na blogu a mezi svými sedmi tisíci čtenáři na fb. Pochází z rodiny, ve které je veřejné angažmá součástí života.

Je otcem tří dětí společně s manželkou Kristinou. (www.terapeutka.cz)