Ing. Dalibor Hula

dalibor_hula.jpg

Dalibor Hula (* 18. února 1981) žije od narození v Karviné, kde po gymnáziu vystudoval obor Manažerská informatika na místní Obchodně podnikatelské fakultě v Karviné Slezské univerzity v Opavě. Po promocích nastoupil na univerzitě nejdříve jako odborný pracovník e-learningu a od roku 2006 zde působí jako učitel na katedře informatiky.

Se svými studenty se zapojil do projektu počítačové vizualizace zaniklých karvinských památek pro Státní okresní archiv Karviná, podporuje občanské sdružení Občané Karviné proti těžbě uhlí pod městem, občas vypomůže na akcích sdružení Mensa ČR.

U Pirátské strany vidí vize a snahu nahlížet na problémy a jejich řešení očima člověka žijícího ve 21. století. Neutěšená situace ve vedení města a názorová příbuznost s karvinskými Piráty v otázkách otevřenosti, transparentnosti, hazardu, těžby, dopravy a dalších ho přiměla kandidovat v komunálních volbách.

Má rád spíše obsah než formu, zajímá se o Opensource a nové technologie, rád chodí do lesa, diskutuje o špatně diskutovatelných problémech, sleduje sci-fi.