Bc. Daniel Lebduška

Daniel Lebduška (* 30. září 1989 Chrudim) vyrůstal v Chrudimi a vystudoval v Praze na Karlově Univerzitě. Nyní opět žije s rodinou v Chrudimi.

Od roku 2013 působí v marketingu na různých pozicích - nyní jako marketingový manažer ve společnosti IPC Team - zabývá se především online marketingem, okrajově i offline marketingem. Zároveň pomáhá s marketingem dalším firmám ve volném čase jako freelancer.

Politický postoj:

“S postoji #Pirátskástrana dlouhodobě souhlasím a největší problém české politiky je v tom, že to není politika, ale hraní si na ni. Nějak stále věřím tomu, že republika je od “res publica” a tak by neměl platit precedens, který si mnoho lidí uchovává a nevědomky předává svým dětem - proto zachovat princip, které je zde od komunismu zakořeněný: “Nerušit, vládneme,” nechci, díky.

Nevadí mi romové/cikáni, ani uprchlíci - ti naši zemi obírají o podstatně méně, než předem domluvená výběrová řízení pro jednoho dodavatele v součtu všech státních zakázek v řádech bambilionů ročně.”

v komunální politice se zaměřuje na problematiku privatizace městských vodárenských společností, možné digitalizace a zatraktivnění veřejných institucí šířší veřejnosti.

Do strany vstoupil v lednu 2017 a od února 2017 byl během úspěšné sněmovní kampaně volebním koordinátorem a koordinátorem dobrovolníků pro Pardubický kraj. V březnu 2018 ho na postu krajského koordinátora vystřídal Pavel Štěpánek.