Ing. David Witosz

Ing.David Witosz (*26. dubna 1981), předseda místního sdružení Moravská Ostrava a Přívoz, garant programového bodu Doprava pro parlamentní volby 2017 a odborný asistent poslance Ing. Ondřeje Polanského.

Dokončil studia institutu Geodézie a Důlního Měřictví na VŠB-TU Ostrava Hornicko-geologické fakulty, obor Inženýrská geodézie. Během studia pracoval v různých odvětvích. Z větších projektů na kterých se v té době podílel jako geodet stojí za zmínku: modernizace železničního koridoru Bystříce nad Olší-Mosty u Jablunkova, zaměřování profilů pro vytvoření modelu terénu řek Ostravice, Čeladenka, Stonávka. Dále zaměření pro projekt odprašňovacího zařízení ocelárny Vítkovice. Je členem Rady Českého svazu geodetů a kartografů a předsedou pobočky Železničních geodetů u ČSGK, kde se zejména angažuje v navazování styků s železničními geodety okolních státu a také v propagaci geodezie mezi laickou veřejnost. Je pisatelem oponentur bakalářských a magisterských prací.