František Kopřiva

frantisek_kopriva_pirati.jpg

František Kopřiva (* 30. listopadu 1995, Mladá Boleslav) odmaturoval v roce 2015 na Gymnáziu Dr. Josefa Pekaře v Mladé Boleslavi a momentálně studuje obor Multimediální technika na Fakultě elektrotechnické ČVUT v Praze, kde také pracuje v Laboratoři pro vývoj a realizaci. Kromě toho příležitostně pracuje jako copywriter. Mezi jeho záliby patří rozšiřování obzorů, hudba, filmy, knížky, hry, tvůrčí psaní, cestování, věda, sport a samozřejmě politické dění světové i domácí.

Do Pirátské strany vstoupil ve svých 18 letech na jaře 2014 poté, již dříve však pomáhal jako příznivec. Je aktivním členem Zahraničního odboru a pracovní skupiny Mezinárodní vztahy. Od května 2015 působí v předsednictvu středočeského sdružení a od srpna 2015 také v Republikovém výboru. Je předsedou místního sdružení v Mladé Boleslavi. V roce 2016 byl lídrem v krajských volbách ve Středočeském kraji.

Angažováním se v České pirátské straně nechce nic menšího, než přispět k pozitivnímu vývoji lidstva. Piráti jsou pro něj názorově nejkompatibilnější stranou a považuje ji za nejlepší alternativu na české politické scéně. Strana ho velmi obohatila a poskytla prostor získávat nové zkušenosti a pracovat s výbornými lidmi.

Kontakty