František Kopřiva

frantisek_kopriva_pirati.jpg

František Kopřiva (* 30. listopadu 1995, Mladá Boleslav) je členem České pirátské strany od května 2014 (příznivcem od dob boje proti smlouvě ACTA). Do roku 2015 žil v Mladé Boleslavi, po maturitě pobývá převážně v Praze, kde studuje obor Multimediální technika na FEL ČVUT.

Spektrum jeho zájmů je široké. Za zmínku stojí například hudba, filmy, knížky, hry, tvůrčí psaní, cestování, věda, sportování a v neposlední řadě politické dění (globální i domácí).

Angažováním se v České pirátské straně nechce František nic menšího, než přispět k pozitivnímu vývoji lidstva. Piráti jsou pro něj názorově nejkompatibilnější stranou a považuje ji za nejlepší alternativu na české politické scéně. Strana ho velmi obohatila a poskytla prostor získávat nové zkušenosti a pracovat s výbornými lidmi, František se zase snaží být co největším přínosem pro pirátské hejno.

Od května 2015 působí v předsednictvu středočeského sdružení, od září 2015 v Republikovém výboru. Aktivní je též v Zahraničním odboru.

Lídr pro krajské volby 2016

V únoru 2016 byl středočeským krajským fórem zvolen lídrem do krajských voleb 2016. Pro Františka je to velký závazek a zároveň výzva. Jeho cílem je získat první pirátská křesla ve středočeském zastupitelstvu.

Kontakty