František Ulč

František Ulč se narodil v únoru roku 1984 v Českých Budějovicích. Jako malé dítě byl rodiči přestěhován do Berouna a posléze do Plzně, kde stále žije. Po základní škole zaměřené na matematiku vystudoval Gymnázium Luďka Pika v Plzni se zaměřením na jazyky (angličtina, španělština, ruština) a filozofii s psychologií. Po úspěšném složení maturity se přihlásil na ZČU FF Jazyky pro komerční praxi, kde však vydržel pouhý rok.

Po ukončení studia na VŠ vykonával v několika zemích řadu rozličných zaměstnání od dělníka v továrně po logistika se specializací na skladové systémy ve třetí největší japonské korporaci na světě. Jím vybraný skladový software používají v továrně PAVCCZ (Panasonic Plzeň) dodnes. V době mezi jednotlivými zaměstnáními cestoval napříč Evropou. Nyní je již několik let zpět v ČR a vykonává pozici Manažera nákupu a prodeje ve firmě Elsin s.r.o. - menší rodinné firmě z oblasti IT mezi jejichž zákazníky patří Asus, Foxconn, Volkswagen, Bosch Diesel a mnoho dalších firem z celého světa.

Z mnoha jeho zálib a volnočasových aktivit je třeba vyzvednout cestování, fotografování a v podstatě jakýkoliv sport, jichž za svého krátkého života vyzkoušel nespočet. Především se však dlouhodobě věnoval sportovní střelbě z pušky, kde největším úspěchem bylo druhé místo v Českém poháru.

Delší dobu se zajímá o politiku, což nakonec vyustílo ve vstup do Pirátské strany, kde zastává pozici předsedy MS Plzeň a je členem zahraničního odboru.