Mgr. Georgij Alanija

Georgij Alanija se narodil 24. 4. 1962 a původem pochází z Gruzie. Po vojenském převratu 1993 emigroval a v roce 1997 mu byl v ČR uznán politický azyl. V roce 2002 získal české občanství.

V roce 1984 vystudoval Vysokou školu pedagogickou v Tbilisi v Gruzii. Jeho specializací byl ruský jazyk a literatura a metodika výchovy.

Od roku 2000 v ČR prošel několika povoláními. Vlastnil obchod s potravinami. Pracoval jako překladatel a tlumočník. Tvoří webové stránky a byl majitelem internetové kavárny. Nyní je v invalidním důchodu.

Více než deset let zastupuje cizince v azylových řízení. Třetím rokem provozuje web Bezplatná medicínská konsultace. Dále provozuje informační web Alternativní informační centrum, kde se jsou k nalezení informace o politické situaci v Gruzii. Píše analytické články v oblasti politiky. Zabývá se lidskoprávními otázkami, naposledy navrhnul Vládě ČR změnu zákona o azylu, která byla předána pro prostudování Ministerstvu vnitra ČR

Georgij je ženatý a má čtyři děti.