Umístění: Hlavní stránka » Lidé » Ilja Roudný

Ilja Roudný

ilja_roudny.jpg

Ilja Roudný (* 5. března 1992) žije téměř celý život v Žatci, kde také úspěšně vystudoval místní gymnazium. V současnosti studuje v Kladně na Fakultě biomedicínského inženýrství ČVUT, obor Zdravotnický záchranář. V rámci studia také působil krátkou dobu v nemocnici Žatec, v Masarykově krajské nemocnici v Ústí nad Labem a v popáleninovém centru v Královských Vinohradech, Praha 10.

Je členem České pirátské strany od konce roku 2013 a v místním žateckém sdružení se podílí na pomocných přípravách co se týče kulturních akcí. Proč se stal pirátem? Důvodem byl hlavně fakt, že idea, kterou Piráti prosazují je zdaleka reálnější než idea většiny politických stran. Jsou to především legalizace marihuany a to z hlediska zdravotnického využití a jednak veřejné nahlížení státních zakázek, čemuž by napomohlo omezení korupce ve státní sféře.