Ireneusz Pieniažek

ireneusz_pieniazek.jpg

Ireneusz Pieniążek (* 12. června 1986) je registrovaným příznivcem ČPS. Irek se narodil v Českém Těsíně, během vysokoškolských studií pobýval v Brně, načež se vrátil do rodného města, kde v současnosti bydli.

Vystudoval Gymnázium s polským jazykem vyučovacím v Českém Těšíně. Poté studoval na VUT v Brně obor Telekomunikační a informační technika, který úspěšně završil inženýrským titulem. Během svých studií se zabýval odbornými překlady textů a zkoumáním vlivu mobilů na zdraví člověka.

Po studiích pracoval jako síťový administrátor v ocelářské společnosti, kde se podílel také na návrhu a budově firemní sítě. V současnosti je zaměstnán jako systémový administrátor v softwarové společnosti, kde se zabývá hlavně správou UNIXových systémů.

Ve svém volném čase se věnuje alternativní kultuře, turistice, žonglování, ekologickým aktivitám a hraje si občas s počítačem. V poslední době organizuje pravidelné úklidy města, které sbližují lidi a rozvíjejí v nich ekologické myšlení. Chtěl by se zapojit do lokální politiky a pomoci s chodem města.