Ing. Ivan Mikoláš

ivan_mikolas.jpg

Ing. Ivan Mikoláš se narodil 8.4. 1965 v Praze, kde dosud žije. Je jedním ze zakládajících členů České pirátské strany. V současné době nemá žádnou funkci. V prvních parlamentních volbách obsazovaných piráty byl dvojkou v Libereckém kraji.

Studoval gymnázium na Vítězné Pláni v Praze. Po následném pětiletém studiu získal v roce 1988 titul Ing. na ČVUT FEL. Souběžně se studiem získává dvouletou praxi v ČKD DIZ.

Na VŠ se stal v roce 1987 kandidátem KSČ, ale po napadení policií na Národní třídě 17.11.1989 své kandidátství ještě v listopadu končí a krátce vstupuje do vznikajícího OF. Osobní setkání s Havlem, Rumlem, Vondrou a dalšími prominenty a pozdějšími korupčníky ho vede k rozhodnutí se dalších 20 let věnovat výlučně podnikání a vzdělávání.

Po několika letech práce v projekci ČKD DIZ začal v roce 1991 soukromě podnikat. Nejdříve jako fyzická osoba a v roce 1994 spolu zakládá firmu MC Com , s.r.o. (viz www.mcc.cz), kde je dnes jediným majitelem a jednatelem. Profesionálně se zabývá především výpočetní technikou a firemním ekonomickým poradenstvím.

V letech 1991-98 souběžně s podnikáním učil automatizaci a elektrotechniku na SPŠE V úžlabině 320, Praha 10 a vedl kroužek výpočetní techniky. Ve druhé polovině devadesátých let organizoval na škole provoz jedné z významných internetových BBS.

Prostřednictvím své firmy vydal několik učebnic a výukových CD ROM v oblastech výpočetní techniky, automatizace a účetnictví. V roce 2011 pořádal fyzikální tábor ve firemním středisku ve Starých Splavech.

Je ženatý otec dvou dětí ve věku 11 a 15 let.

Ve volném čase rád cestuje a čte, zajímá se politiku, ekonomii, vzdělávání a energetiku.

e-mail: ivan.mikolas@pirati.cz