Ing. Iveta Pospíšilová

iveta_pospisilova.jpg

Iveta Pospíšilová (* 03. listopad 1963) Titul Ing. získala na pražské VŠE ještě za komunistů, takže se tím příliš nepyšní. V roce 1985-92 porodila 3 syny, a dobu okolo revoluce strávila na mateřské dovolené. Mezi tím se od děrných štítků a programování v Algolu přešlo k PC, návrat do pracovního procesu vyžadoval úsilí. Složila makléřské zkoušky a pracovala v makléřské firmě SATI a posléze v IPB (obě společnosti zkrachovaly, vytunelované peníze ovšem neskončily na jejím účtě).

Následovalo další období zlomu. Manžel si zlomil páteř a po období konsolidace opustila bankovní a finanční sféru. Od roku 2003 pracuje jako vedoucí oddělení pro vědu a výzkum VŠCHT Praha. Má na starosti české i evropské projekty, doktorská studia a průmyslově právní ochranu výsledků bádání akademiků i studentů univerzity. Od patentových práv už je k autorskému právu jen krůček, a to ji přivedlo k pirátskému programu a podpoře idejí pirátské strany.

http://www.facebook.com/ivetap http://twitter.com/IvetaPo