Ing. Ivo Pujman

Ing. Ivo Pujman (* 19.1.1957 v Praze) je vedoucím odboru správy majetku a investic a historik letectví. Je rozvedený, s přítelkyní syn 13 let, bytem Tovární 39, 266 01 Beroun, tel.: 607 987 027, ivo.pujman@seznam.cz

Vzdělání – nejvyšší: VŠE – 1988 (při zaměstnání) – hlavní obor: makroekonomika + terciální sféra FA ČVUT – 1996 - dvousemestrální postgraduální kurs „městský inženýr“

Leden 2012 – dosud – vedoucí odboru správy majetku a investic Městské části Praha-Libuš Srpen 2011 – prosinec 2011 – řidič autobusu 2011 – srpen 2011 -nezaměstnaný 2006 – 2010 – technik správy nemovitostí ČZAP Nymburk s.r.o., předtím PROMINECON GROUP a.s., dříve NAVATYP GROUP a.s. 2004-2005 – kontrolor Nejvyššího kontrolního úřadu, expozitury Beroun. 2000-2004 – zástupce ředitele odboru správy majetku ústředí SČMSD (COOP) Praha 1994-2000 – vedoucí odboru správy majetku Městského úřadu Beroun 1993-1994 – ref. ÚRŠS (Ústav rozvoje školských staveb /projektový ústav MŠMT ČR / – již neexist.) 1992-1993 – OSVČ - „ekonom.poradce“, koupě, prodej, správa nemovitostí, daňové poradenství, smluvní manažer, ap. 1989-1992 – řidič MHD Autobusy Praha 1988-1989 – vedoucí odd. propagace a výstavnictví ZENITCENTRUM 1985-1988 – referent CO MŠMT ČR 1983-1985 - referent CO Rektorátu UK Praha 1977-1983 – pracovník Expozice letectva a kosmonautiky Voj. Muzea VHÚ Praha Do r. 1977 – student

Jazykové znalosti Ruský jazyk – běžně slovem i písmem Angličtina – pasívně

Počítačová gramotnost Běžná uživatelská gramotnost – Microsoft Office, internet, atd. PC používám denně včetně internetu.

Ostatní znalosti ŘP všech skupin, různé sportovní trenérské a rozhodcovské kursy, včetně mezinárodních, atd.

Zájmy, koníčky Mým koníčkem je letectví a létání, letecká historie. Jsem amatérským leteckým historikem, publikuji a pracuji v archívních výzkumech v tomto oboru, jsem příležitostným tematickým odborným poradcem pro ČT i jiná média. Ještě před cca třemi lety jsem aktivně pracoval jako mezinárodní letecký rozhodčí a komisař, mám za sebou mimo jiné organizaci ustanovení 8 světových leteckých rekordů českými piloty v letech 2003-2008 a účastnil se jako rozhodčí mnoha mistrovství republiky, mistrovství Evropy a světa v UL létání v různých funkcích, včetně funkce hlavního rozhodčího či ředitele soutěže.

Díky svému nejmladšímu synovi, kterému je nyní 13 let, jsem si v minulých letech zopakoval své starší aktivity, kdy jsem rád pracoval jako vedoucí turistického kroužku s dětmi, jako sportovní cvičitel a trenér mládeže atletiky, fotbalové přípravky a obyčejného cvičení pro radost.

Čím dál víc se mi však v posledních letech zdá, že prostor pro obyčejnou lidskou radost ze života nám v Česku stále více užírá rakovina boje o moc a peníze jako jediného smyslu života, ať už z omezeného životního zájmu a vlastní (z)vůle, tak z donucení v podobě prosté snahy slušně uživit sebe a svoji rodinu. I veřejně proklamovaná pomoc jiným se stává ve velmi častých případech zbožím a ve valné většině pouhou ochrannou známkou a vývěsným štítem onoho „já na to mám“ a postranního očekávání, co z toho nakonec budu mít. Že hlavním motivem lidí, kteří se pasují na vůdce této společnosti, je arogantní ovládání ostatních lidí ve svůj soukromý prospěch.

Díky své práci se pochopitelně velmi často setkávám právě s tímto pojímáním světa lidmi, kteří ovládají velké majetky a jak jsem již napsal, především jejich prostřednictvím mají pocit, že smí ovládat osudy ostatních lidí, bez ohledu na jejich vlastní přání a představy, ke svému soukromému prospěchu. Nechci být sice jako Don Quixote, ale v řadě konkrétních případů se s tímto pojímání světa nechci už dnes smiřovat. Prostor pro změnu dnes již ale nevidím prostřednictvím „normálních“ politických stran běžného establišmentu tohoto státu, ale naději cítím v nových stranách – společenstvích, právě typu Pirátské strany. Proto jsem se rozhodl s ní spolupracovat.

V Berouně dne 1.7.2012 Ing. Ivo Pujman