Umístění: Hlavní stránka » Lidé » Ivo Vlasatý

Ivo Vlasatý

ivo_vlasaty.jpg

Ivo Vlasatý (* 2. července 1991) je členem Pirátské strany a dočasně jmenovaným garantem programového bodu Přímá demokracie. Ivo pochází z Mirovic (okr. Písek), krom půlročního pobytu v Brně posledních sedm let strávil v Českých Budějovicích.

Vystudoval Gymnázium Česká 64, rok studoval fyziku na PřF Jihočeské Univerzity v Českých budějovicích, poté filozofii na FF Masarykovy Univerzity v Brně, i toho zanechal postrádaje motivaci k honbě za titulem a z finančních důvodů.

V červnu 2011 se zapojil do aktivit krátce fungující skupinky DRY České Budějovice. V lednu 2012 se stal členem českobudějovického ProAltu, který dosud podporuje, kde pomáhal při organizaci několika besed a přednášek. Účastnil se organizace protestů proti ACTA v ČB a v květnu 2012 se připojil k Pirátům. Snaží se udržovat styky a spolupracovat s Hnutím za přímou demokracii, Stranou Zelených, Klíčovým Hnutím a dalšími organizacemi, sympatizuje se spolkem BuďSob zabývajícím se lokální soběstačností.

Do strany vstoupil s cílem bránit a prosazovat postupnou demokratizaci (a decentralizaci) v oblasti šíření informací a politického a ekonomického života, ale i jiných oblastech, jako nutný předpoklad pro společnost směřující k dlouhodobě udržitelnému rozvoji civilizace a respektující svobodu názoru i projevu a lidská práva (včetně sociálních).

Zajímá se o přírodní i humanitní vědy, historii i aktuální dění a snaží se chápat svět v souvislostech. Jeho zálibami jsou především poslech hudby, fotografování a občanská angažovanost. Pokouší se omezit konzumaci živočišných produktů z důvodů nepřijatelných podmínek, v nichž námi využívaná zvířata žijí, a pro neefektivnost a dopady živočišné výroby na životní prostředí.

email: ivo.vlasaty@pirati.cz