Mgr. Jakub Burget

Jakub Burget Mgr. Jakub Burget (*22.11.1988) je členem KS Olomouc od roku 2013. V roce 2016 byl zvolen Předsedou Krajského sdružení Olomouc. Pochází z obce Konice, ale trvale žije ve městě Olomouc.

V roce 2007 složil maturitní zkoušku na Tucker High School v Atlantě, GA, USA. Následně v roce 2008 odmaturoval na všeobecném gymnáziu města Konice a poté byl přijat na Univerzitu Palackého v Olomouci, obor právo. Univerzitu dokončil v roce 2014.

Má zkušenosti s překladem anglických textů a pracuje jako advokátní koncipient.

Mezi Jakubovy zájmy patří historie, cestování, hory, hudba, sport.

Do Pirátů vstoupil, protože je vnímá jako jedinou rozumnou alternativu na naší politické scéně a chce se podílet na budoucím rozvoji a prosazování pirátských myšlenek. Piráti jsou v mnoha věcech Babylon názorů, ale ve výsledku, po demokratické diskuzi, jsou za nimi konkrétní výstupy. Nemá rád volbu menšího zla.

V Pirátech vidí naději pro nekorupční, pragmatickou a racionální společnost, která ctí lidská práva a základní svobody „všech“ lidí na této planetě. Např. Internet je fenomén naší generace, který ovšem nebyl postaven tak, aby byl bezpečný. Byl postaven, aby byl sdílen! Omezení svobod lidí nepovede k větší bezpečnosti. Proto je třeba bojovat za svobody, které nám byly dány našimi předky.

U Pirátů byl členem republikového výboru, kde zastával funkci jednatele tohoto orgánu. Také byl 1. místopředsedou místního sdružení Olomouc.