Mgr. Jakub Molinski

ŽIVOTOPIS

Mgr. Moliński Jakub

Datum narození 10.09.1972

Sociolog, spolupracovník Polského Rádia „Trójka“, aktívně angažován v protirasistických a pro Romských aktivitách, v sociálních projektech proti exsmisím, věnuje se občánským iniciativám , streetworker

VZDĚLÁNÍ vysokoškolské (magisterské studium) 1991-1998 Uniwersytet Jagielloński, Kraków (PL) Obor/specializace Sociologie

Pracovní zkušenosti:

od 2010-2013 OS Net Karviná K-Centrum Pracovní pozice terénní pracovník- streetwork, práce s Romy, ve vyloučených lokalitách, práce v komunitách, i na ubytovnách, služby prvního kontaktu, výměnný program /Harm Reduction/,zdravotní servis, krizová intervence, sociální servis včetně asistenčních služeb,poradenství, přednášková činnost

od 2004 -2010 dobrovolnická činnost v OS Liberté /spoluzakladatel v 1998 r./ - podpora, propagace a organizování kulturních aktivit mladých lidí z těšínského Slezska a provázání alternativních mladých scén z Evropy i dalších kontinentů ve funkci předseda sdružení, spolupráce s Univerzitou Slezskou v Cieszynie /PL/

2002 -2004 Slezská diakonie terénní pracovník – streetwork Práce s bezdomovci služby prvního kontaktu, asistenční služby, krizová intervence, poradenství pro bezdomovce

2009 - 2000 OS AVE terénní a kontaktní pracovník služby prvního kontaktu, výměnný program,zdravotní servis, krizová intervence, sociální servis včetně asistenčních služeb, poradenství, přednášková činnost

1990 -1991 Třinecké železárny Pracovník oddělení technické kontroly Kontrola kvality a jakosti

KURZY A ŠKOLENÍ

Česká národní agentura Mládež /Program Mládež v akci/ Ochutnávka neformálního vzdělávání

Česká asociace streetwork „Romský svět – Romaňi luma“

IQ Roma servis, o.s. Terénní sociální práce ve vyloučených rómských komunitách

Akademie J.A.Komenského Karviná,o.s. Pracovník v sociálních službách

Akademie J.A.Komenského Karviná,o.s. Úvod k individuálnímu plánování – základy prevence vzniku závislosti osob na sociální službě

RIAPS Praha - Krizová Intervence Asociace neziskových organizací (ANO)

Česká asociace streetwork (ČAS) PRACOVNÍ POBYTOVÉ STÁŽE

Přednášková činnost / Uniwersytet Śląski w Cieszynie, Krytyka Polityczna – Księgarnia-czytelnia Świetlica „Na Granicy“/

Léčebna pro drogově závislé MONAR(Kraków,PL)

Psychiatrická léčebna Kobiežyn (PL)

Vazební věznice Na Montelupich (Kraków,PL)

Útulek pro bezdomovce św. Brata Alberta (Kraków,PL)

Středisko krizové intervence (Kraków,PL)

Teen Challange

Ruch „Wolę Być” /Warszawa, Kielce/

Fundacja Pomocy Wzajemnej „Barka” /Cieszyn/

Zájmy:

-Sociální psychologie, sociálni patologie a dezintegrace, práce s lidmi, sociologie kultury se zaměřením na „podkultury“, subkultury a alternativní kulturu, hudba, alternativní umění, literatura /zaměření na dadaismus/, dokumentární filmy, tvorba filmů, sociálně-kulturní oblast i politického alter-globálního života, alter- divadlo, fotografie a filmy – Direct Life /momentky z ulice/.

- hra na několika hudebních nástrojích, DJ-ing /podklady, stopáž, režie zvuku/, africká kultura Afrobeat se zaměřením na Senegal, Mali a Sierra Leone, grafické projekty, pořizování videozáznamů, a jejich editace, oprava old-school, vintage, jizdních kol /DK/

Motto /za sitaucionisty/: „Budˇme REALISTY, ŽÁDEJMÉ NEMOŽNÉ !!!“

Motto pro dnešek, pro Těšín: VÍC SVOBODY = MÍŇ Politického SPAMU