Umístění: Hlavní stránka » Lidé » Jakub Stacke

Jakub Stacke

jakub_stacke.jpg

Jakub Stacke (* 13. prosince 1988) je členem Pirátské strany od října 2013. Jakub pochází z města Zlín, kde také žije.

Maturoval v oboru sociální péče na Střední škole pedagogické a sociální ve Zlíně. Během studia pracoval jako dobroviník v neziskových organizacích pracujících s mentálně a zdravotně postiženými. Tato oblast je pro něj, i když v ní již nepracuje, klíčová.

Po studiu na střední škole vstoupil do pracovního života. Pracoval jako pracovník přímé péče v domově pro seniory, pracovník v pojišťovnictví, operátor call centra. Nyní pracuje jako telefoní bankéř.

V Pirátské Straně Jakub působí jako člen od října 2013. Ativity Pirátů však sleduje od roku 2010, registrovaným příznivcem se stal na jaře 2012 po tom co se s Piráty setkal během protestů proti dohodě ACTA. Od roku 2013 do jara 2014 působil jako předseda krajského sdružení Pirátů ve Zlínském kraji, kde niní působí jako místopředseda. Od listopadu 2014 je členem Republikového Výboru.

S Pirátských témat jsou mu nějbližší: Ochrana soukromí občanů, svobodný přístup k informacím, racionální přístup k problematice OPL a transparentní jednání na všech úrovních státní správy.

Mezi jeho koníčky patří jeho Německý boxer, blog, lomografie, film, turistika a moderní dějiny.