Jan Lička

Jan Lička (* 24. července 1981) je v Pirátské straně vedoucím resortního týmu Dopravy, se specializací na mobilitu a nové technologie. Pochází z Frydku, většinu života prožil v Kralupech nad Vltavou a od roku 2015 hospodaří na statku u Benešova.

Vystudoval francouzské lyceum Jana Nerudy v Praze a tamtéž i Vysokou školu ekonomickou, obor Mezinárodní obchod - logistika. Titul inženýra získal na základě stáže v Jaguar Cars Birmingham za studii optimalizace lidských zdrojů ve vnitropodnikové logistice. Praxi zhodnotil v několika nadnárodních společnostech, dnes pracuje jako externí konzultant v automobilovém průmyslu.

Kandidoval za Piráty do evropského parlamentu a byl členem dozorčí rady Technické správy komunikací hl.m. Prahy do jara 2019, kdy se stal předsedou komise infrastruktury v Benešově, od roku 2020 je také předsedou dozorčí rady Technických služeb Benešov. Koordinuje krajské expertní týmy dopravy a je místopředsedou MS Benešov. Je mj. autorem celostátní Mapy investic a ankety Inventura cestovatelů.

Když zrovna není ponořen do logistiky nebo politiky, věnuje se larpům, rekonstrukci domu, manželce, dceři a jiné zvěři.