Jan Pošvář

Jan Pošvář (16. května 1985, Kamenice nad Lipou) je jedním z 22 pirátských poslanců zvolených do Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky. Je předseda vysočinského krajského sdružení. V současnosti se pohybuje mezi Prahou a Vysočinou. Je členem zemědělského, rozpočtového a volebního výboru. Ujal se dvou programových priorit z volebního programu: zrušení podpory biopaliv a zjednodušení zdanění. V rámci poslaneckého klubu odpovídá za technické zajištění komunikace s veřejností.

Studoval na Gymnáziu Pelhřimov a na Vysoké škole polytechnické v Jihlavě. Ještě během studií si našel práci jako programátor ve společnosti T-SOFT, a.s., kde se podílí na vývoji informačních systémů. Během svého života se učil i řemeslu svého otce a od června 2013 získal řemeslnou živnost – malířské a natěračské práce.

Zajímá se o historii, přírodu, lidská práva, politiku, informační technologie a informační podporu krizového řízení. Ve volném čase programuje.